Ce efect are asupra organismului tau un pahar de apa minerala carbogazoasa?

652

Apa este cea mai sanatoasa alegere pe care putem sa o facem in viata noastra de zi cu zi. Dar ce putem spune despre apa minerala carbogazoasa? Este ea la fel de sanatoasa? Citeste in continuare si vei afla unele lucruri care cu siguranta te vor surprinde!

Apa minerala carbogazoasa are in compozitie substante care sunt extrem de benefice pentru organism: calciu, magneziu, sodiu, fier, potasiu si bicarbonat. Mai mult decat atat, in urma unor studii de specialitate, s-a demonstrat ca apa minerala carbogazoasa mentine inima sanatoasa, previne cariile si intareste oasele.

Se pare ca acest tip de apa baut in exces (mai mult de 1-2 pahare pe zi) poate provoca aparitia pietrelor la rinichi, dar si balonare. De aceea, este bine sa pastrezi o limita de consum atunci cand vine vorba de apa minerala. Daca vei bea nu mai mult de 250 de ml pe zi, veti avea de castigat.

Intareste oasele si pastreaza dintii sanatosi

Apa minerala carbogazoasa este o sursa buna de calciu, un mineral care joaca un rol esential in intarirerea oaselor si mentinerea dintilor intr-o stare excelenta.

Intarzie procesul de imbatranire al pielii

In plus, apa minerala carbogazoasa contine si fier. Acesta ajuta la pastrarea ferma a pielii si previne aspectul tern. Practic, intarzie procesul de imbatranire al pielii care implica aparitia ridurilor.

Tine la distanta bolile cardiovasculare

In urma unui studiu, s-a demonstrat ca acest tip de apa poate reduce riscul de boli cardiovasculare. De aceea, daca vei bea apa minerala carbogazoasa din cand in cand iti vei mentine inima sanatoasa.

Previne deshidratarea

Apa minerala este indicata atunci cand faci mai multa miscare (alergi, dansezi), iar organismul pierde elemente nutritive esentiale. In aceste situatii, acest tip de apa iti aduce un plus de minerale si previne deshidratarea.

Sursa: clicksanatate.ro