Cati bani cheltuiesc romanii de la oras pentru cadourile de 1 si 8 Martie!

731

Orasenii cheltuiesc in medie 180,15 lei pentru cadourile de 1 si 8 Martie, 60% dintre acestia alocand bugete intre 100 si 299 de lei, conform unui studiu realizat de o companie de cercetare de piata.

Bugete cuprinse intre 100 si 199 lei vor fi alocate de 36,8% dintre oraseni, iar 22,3% dintre ei vor cheltui sume intre 200 si 299 lei.

Majoritatea romanilor va alege si in acest an sa ofere traditionalele martisoare de pus in piept, florile, dar si martisoarele sub forma de bratara. Romanii din mediul urban vor mai oferi in numar mare si bijuterii, dulciuri sau cosmetice si parfumuri.

Ca tendinta, femeile prefera martisoarele sub forma de bratara, in timp ce barbatii se orienteaza mai mult catre cele traditionale de pus in piept, dar si catre flori sau bijuterii.

Din totalul respondentilor care si-au exprimat intentia de a oferi cadouri si martisoare pentru a sarbatori prima zi a primaverii, mai mult de trei sferturi vor oferi un cadou mamei (75,2%) si peste jumatate vor oferi cadouri prietenelor (cu exceptia iubitelor) (51,1%).

Cei mai multi barbati (86,7%) vor oferi cadouri si martisoare partenerelor de viata, in timp ce majoritatea femeilor (80,2%) vor darui cadouri si martisoare mamelor.

si pentru ca fiecare regiune a Romaniei are propriile sale obiceiuri, nici Sarbatoarea Martisorului nu este la fel peste tot. in timp ce, in majoritatea cazurilor, femeia este cea care primeste un martisor de 1 Martie, peste un sfert dintre persoanele de gen feminin intervievate in cadrul acestui studiu, care intentioneaza sa ofere cadouri de 1-8 Martie, au declarat ca vor oferi cadouri si martisoare si barbatilor.

Moldovencele vor oferi, conform studiului realizat de MEDNET Marketing Research Center, cele mai multe martisoare barbatilor, aproape jumatate dintre locuitoarele din zona Moldovei exprimandu-si aceasta intentie.

Mediul online este, de asemenea, o importanta resursa de shopping pentru oraseni, peste 20% dintre acestia luand in considerare si magazinele online pentru un posibil cadou de 1-8 Martie. Aceasta posibilitate prezinta un grad de atractivitate mai ridicat in randul bucurestenilor, comparativ cu locuitorii altor orase.