Corpul uman reprezinta in continuare o adevarata taina atat pentru oameni de rand cat si pentru cercetatori. In cele ce urmeaza iti vom prezenta cateva informatii incredibile despre propriul tau corp. Daca te vor uimi, nu uita sa le impartasesti si cu ceilalti.
Fiecare obiect din Univers este format din atomi. Acelasi lucru este valabil si pentru corpul uman. Astfel, cu toate ca suntem 70% apa, celulele din organismul nostru contine si alte substante chimice interesante, multe dintre ele folosite in viata de zi cu zi, printre care se numara sarea, varul sau praful de pusca. Daca ar avea tehnica necesara, oamenii de stiinta ar putea sa construiasca un corp uman din produse pe care le gasesti in majoritatea magazinelor, potrivit Science Defined.
Principalele componente ale organismului nostru sunt proteinele, grasimile si carbohidratii. Mai mult, cu toate ca Tabelul Periodic contine peste 100 de elemente chimice, in proportie de 94% suntem constituiti din trei elemente: oxigen (61%), carbon (23%) si hidrogen (10%). Cu toate acestea, restul de sase procente este constituit din zeci de alte elemente in diferite proportii care s-au imbinat intr-un mod uimitor astfel ca in prezent sa fim capabili de toate lucrurile uimitoare pe care le are de oferit omenirea.
Privind „reteta umana”, in organism gasim apa, grasimi, proteine, vitamine, minerale, carbohidrati, ioni, sare, baze, acizi, dioxid de carbon si peroxid de hidrogen, cunoscut si sub numele de apa oxigenata. Inedit este faptul ca doua treimi din corp este doar apa si avem destul fier pentru un cui de cinci centimetri. De asemenea, in medie, o persoana are opt litri de sange.
Exista chiar o compozitie aproximativa a unui corp de barbat adult, cu o greutate de 75 de kilograme si o inaltime de 1.80 metri: 35 litri de apa, 20 de kilograme de carbon, patru litri de amoniac, 1.5 kilograme fosfor, 800 grame de var, 250 grame de sare, 100 de grame de silitra, cunoscuta si sub numele de praf de pusca, 80 de grame de sulf, 7.5 grame de fluor, 5 grame de fier si alte 15 urme de elemente intr-o cantitate infima.
Sursa: romaniatv.net