marți, mai 30, 2023

Cat de sigur este sa tratezi bolile cu ajutorul remediilor naturale?

Nu putine sunt cazurile in care avem de ales intre a folosi remedii naturiste sau medicamente sintetice pentru a trata o anumita boala. In cazul in care ai pus la indoiala eficienta remediilor naturiste, informatiile si sfaturile de mai jos sunt pentru tine. Citeste in continuare pentru a afla cat de sigur este sa tratezi bolile cu ajutorul remediilor naturale.

Doar fiindca ceva este „natural” nu inseamna ca este bun si pentru tine. Si asta pentru ca, unele substante naturale, chiar daca vorbim de cele care se regasesc in plante, sunt foarte toxice pentru anumiti oameni (desi pentru altii se pot dovedi a fi extraordinare).

Exista foarte multe controverse in privinta sigurantei remediilor din plante. Sunt cercetari care au evidentiat riscuri potentiale si efecte adverse care in trecut nici nu erau banuite. Insa, acelasi lucru este valabil si pentru medicamente, alimente sau bauturi si pentru multe dintre produsele pe care le folosim zi de zi.

Adevarul este ca, daca sunt consumate cu grija si daca se respecta doza, remediile din plante sunt extrem de benefice pentru organism.

Identificarea corecta a plantelor, esentiala

Ce trebuie sa se faca ca remediile din plante sa nu ne puna in pericol sanatatea? In primul rand, identificarea corecta este esentiala atunci cand culegem plante pentru a le folosi in prepararea remediilor naturale. Trebuie avut in vedere ca unele plante toxice seamana cu altele, care sunt inofensive.  De exemplu, patrunjelul cainelui si cucut, care sunt otravitoare, le puteti confunda cu mare usurinta cu smirna, o planta care poate fi folosita in prepararea a numeroase mancaruri , dar care se regaseste si in unele remedii.

Asa ca, daca nu va pricepeti la pante, ar trebui sa incercati sa le procurati din surse sigure. Nu le culegeti de pe marginea drumului si nici nu le cumparati din piata de la oameni neautorizati.

Dureri de cap, urticarie si leziuni hepatice

Este adevarat si ca unele plante pot provoca efecte adverse, precum tulburari gastrointestinale, dureri de cap sau urticarie. Cateva dintre acestea chiar pot avea efecte adverse grave, cum ar fi leziuni hepatice; deobicei acest lucru se intampla foarte rar si asta daca sunt luate in cantitati mari. La primul semn de reactie adversa trebuie sa mergi de urgenta la un spital pentru a fi vazut de un medic sau sa vizitezi un fitoterapeut acreditat.

Sfaturi pentru alergici

Mai sunt si situatii in care, alte plante, aparent inofensive, cum ar fi galbenelele, le pot provoca reactii alergice unor persoane. Celor predispusi la alergii li se recomanda sa inceapa cu o cantitate mica din orice produs de plante, apoi sa mareasca doza daca totul este in regula.

Sursa: clicksanatate.ro

Ultimele stiri

Stiri