Cat de sanatoasa este sarea roz de Himalaya – Iata ce nu ti-a spus nimeni pana acum!

1377

 

Sarea roz de himalaya este fara doar si poate un produs alimentar destul de popular in prezent. Citeste in continuare pentru a afla ce a contribuit la popularitatea sa si de ce nu ar trebui sa lipseasca din bucataria ta.

Poate te intrebi si tu de ce ar fi mai buna sarea roz de Himalaya, decat sarea normala. Se spune ca ar fi sarea cea mai pura de pe planeta in ziua de azi.

Sarea roz de Himalaya are numeroase proprietati nutritive si terapeutice. Poate fi o varianta mai sanatoasa la alte tipuri de sare. Totusi, nu trebuie sa exagerezi si sa consumi mai mult de 2 grame pe zi, cat este recomandat.

Compozitie unica

Sarea roz de Himalaya este o sare cu totul unica. Se mai numeste si sare roz, datorita culorii sale specifice. Este extrasa din anumite zone din India si Pakistan. Regiunea de unde este extrasa este una dintre cele mai bogate ins are din intreaga lume. Se spune ca sarea roz din Himalaya ar fi o ramatita din oceanul care a existat la inceputul lumii.

De ce este mai buna sarea roz din Himalaya

Sarea roz de Himalaya contine 84 de urme de minerale, care sunt favorabile sanatatii, ceea ce o face sa fie preferabila sarii normale. Nici sarea grunjoasa, neprelucrata, nu este de lepadat. Ea ar contine 60 de minerale. In general, sarea ajuta la mentinerea functiilor importante ale corpului: functionarea normala a celulelor, transmiterea impulsului nervos, digestie. Faciliteaza absorbtia nutrientilor si eliminarea toxinelor.

Procent mai mic de clorura de sodiu

Sarea roz de Himalaya este un produs mai sanatos in comparatie cu sarea normala de masa. Adevarata sare extrasa din muntii Himalaya este una din cele mai pure saruri care se gasesc pe pamant. In plus, in mod normal, este extrasa manual, fara ajutorul masinilor. Sarea care se gaseste de cele mai multe ori de vanzare are un continut de 97,5 pana la 99,9 de clorura de sodiu. In acelasi timp sarea roz de Himalaya contine clorura de sodiu doar in proportie de 87 %.

Ce beneficii aduce sanatatii

Sarea de masa obisnuita are adaus de iod, agenti anticoagulanti si chiar inalbitori. Acestia pot fi daunatori sanatatii. In schimb, sarea roz de Himalaya (si sarea grunjoasa sau de mare) aduc mai multe beneficii sanatatii. Printre acestea se numara:

Imbunatateste sanatatea plamanului;

Echilibreaza ph-ul corpului;

Ajuta digestia;

Induce un somn odihnitor;

Purifica aerul daca este folosita ca lampa – prin incalzirea sarii de Himalaya cu ajutorul unui bec, atrage particulele de praf din aer, alergenii si microbii.

Sursa: libertateapentrufemei.ro