marți, februarie 7, 2023

Caracatita din guvernul Ciolos in jurul afacerii Yellowstone-ului romanesc! Cum pun mana bogatii lumii pe zeci de mii de hectare de padure!

Romanii constientizeaza mai putin bogatia tarii, insa strainii nu au stat prea mult pe ganduri si au pus ochii pe zeci de mii de hectare de padure din cele mai salbatice zone ale Romaniei.

La sfarsitul anului 2009, prin incheierea nr. 16/AS din 2 decembrie, Judecatoria Zarnesti acorda personalitate juridica Fundatiei Conservation Carpathia.

Cine sunt bogatii lumii care au pus ochii pe comoara Romaniei

Membrii fondatori au fost:

Johann Georg Wyss – cetatean elvetian, nascut la 19.09.1935. Are o avere estimata de revista Forbes la 6,1 miliarde de dolari. In anul 2016 este plasat de Forbes pe locul 196 intre cei mai bogati oameni din lume. Este pe locul 4 in topul celor mai bogati elvetieni.
Hedy Wyss – cetatean elvetian, sora lui Johann Georg Wyss, nascuta la 17.10.1940;
Douglas Rainsford Tompkins – cetatean american (20.03.1943-2015), fondatorul brandurilor de imbracaminte The North Face si Esprit;
Kristine McDivitt Tompkins – cetatean american, nascut la 30.06.1950, sotia lui Douglas Rainsford Tompkins;
Markus Friedrich Jebsen – cetatean danez, domiciliat in Hong Kong, nascut la 09.1962, director general al grupului Jebsen & co;
Paul Alexander Lister – cetatean britanic, nascut la 5.09.1962, fondatorul The European Nature Trust (TENT), mostenitorul unui imperiu al mobilei, Mulland Furniture Industries (MFI), vandut in anii 2000. A finantat documentarul “Wild Carpathia”;
Toby Nigel Bertram Aykroyd – cetatean britanic, nascut la 11.1955, coordonator la Wilderness Foundation;
Peter John Bennett – cetatean britanic, nascut la 08.1954, fondator al fundatiei Rainforest Concern;
Manfred Johann Hell – cetatean german, nascut la 08.1956, co-fondator al brandului de echipament outdoor Jack Wolfskin;
Horatiu Hanganu – cetatean roman, nascut la06.1977, expus ulterior de emisiunea „in premiera” ca intermediar pentru retrocedari;
Barbara Promberger Furpass – cetatean austriac, nascuta la 10.04.1974;
Cristoph Franz Johannes Promberger – cetatean german, nascut la 06.1965.

Scopul principal al fundatiei Conservation Carpathia a fost sa creeze un nou Parc National (rezervatie naturala) in Carpatii de Sud ai Romaniei prin folosirea de fonduri publice si private.

Obiectivele fundatiei: sa cumpere pasuni, paduri, sa administreze flora si fauna salbatica, sa dobandeasca dreptul de extractie a mineralelor, transmiterea catre Statul Roman a unor proprietati imobiliare, in functie de manifestarea de vointa a membrilor consiliului director, in momentul in care membrii consiliului director vor considera ca sunt indeplinite conditiile.

Fundatia Conservation Carpathia, prin subsidiare comerciale (SRL-uri) incepe o campanie agresiva de achizitii de terenuri forestiere, in special in Pasul Rucar, prin Dambovicioara, Dragoslavele sau in zona barajului Pecineagu, Parcul Natural Piatra Craiului, Leaota, samd.

Pentru atragerea de fonduri se fac prezentari deosebite romanilor: o natiune care urmeaza sa primeasca 3 milioane de hectare de padure si care au un singur gand: sa transforme padurile in bani.

Proprietatea societatilor comerciale ale Fundatiei depaseste peste 16.000 de hectare de padure in judetul Argeș, terenurile achizitionate intinzandu-se pe suprafata mai multor comune: Rucar, Dragoslavele, Dambovicioara si Fundata.

Tinta declarata a Fundatiei este achizitionarea a peste 67.000 de hectare. S-ar multumi insa si cu 50.000 hectare, dezvaluie nostrasilva.

In 17 noiembrie 2015, Romania ajunge sa fie condusa de un Guvern technocrat. Este momentul in care Fundatia Conservation Carpathia reuseste sa promoveze 3 (trei) “tehnocrati” in Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor: doi secretari de stat si un ministru.

Doamna ERIKA STANCIU, membru al Consiliului Director al Fundatiei Conservation Carpathia inca de la infiintare (art. 6 din actul constitutiv, respective art. 15.1 din statut), vicepresedinte al fundatiei Conservationa Carpathia, este numita secretar de stat pentru paduri.

Exista si alte legaturi intre Erika Stanciu si Cristoph Franz Johannes Promberger: Erika Stanciu infiintase, la 03.04.2008, PROPARK – fundatia pentru arii protejate. Cristoph Franz Johannes Promberger apare ca membru in consiliul director – trezorier, responsabil cu asigurarea gestionarii fondurilor fundatiei. Domnul Promberger isi mentine calitatea de membru al consiliului director inclusiv in modificarile statutare din 2010 si 2013.

Domnul VIOREL-TRAIAN LASCU, numit membru in Consiliului Director al Fundatiei Conservation Carpathia la 13.03.2015, este numit secretar de stat pentru biodiversitate.

Doamna DANIELA CRISTINA PAsCA PALMER este numita Ministru la Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor. Doamna Pasca Palmer este membru fondator al “Asociatiei de Ecoturism din Romania”. Domnisoara Daniela Cristina Pasca (in anul 2003) semneaza statutul si actul constitutiv, atat in nume propriu, cat si in calitate de presedinte al Asociatiei Green Cross Romania:

Membru fondator al acestei asociatii este si SC Campanula Carpatica SRL, reprezentata de Erika Stanciu.

La Asociatia de Ecoturism din Romania, domnul Cristoph Franz Johannes Promberger este membru de onoare:

Printr-un email din 11.12.2015, doamna Erika Stanciu transmite membrilor din Consiliul Director al Conservation Carpathia ca: “datorita noului meu statut, ca angajat al guvernului, nu pot sa fiu parte din Comitet pe perioada mandatului meu din Ministerul Mediului, Apelor și Padurilor”:

email-Erika-768x206

De retinut ca doamna Erika Stanciu nu demisioneaza in mod expres.

La 9.12.2015 domnul Viorel Traian Lascu depune o cerere la Conservation Carpathia prin care se autosuspenda:
lascu

De retinut ca nici domnul Viorel Traian Lascu nu demisioneaza in mod expres.

Imediat dupa investirea acestei echipe la Ministerul Mediului, ministrul Cristina Pasca-Palmer incepe sa vorbeasca public despre un YELLOWSTONE EUROPEAN.

Se fac plimbari cu elicopterul prin Carpati (la interpelarea noastra ministrul Pasca-Palmer refuza sa precizeze pe banii cui si-a facut aceasta campanie de imagine) si se ajunge la concluzia ca acest proiect este prioritatea nr. 1 a Ministerului.

La 14 septembrie 2016, Guvernul Romaniei aproba un memorandum cu privire la crearea Parcului Natural Muntii Fagaras:

Iata, in extras, argumentele Guvernului Romaniei:

memorandum-2-768x168
Asadar, „UN VERITABIL YELLOWSTONE EUROPEAN”!

Se consemneaza si pasii pentru constituirea Parcului National Muntii Fagaras, primul fiind „initierea unei oferte de colaborare pe baza de voluntariat public privat in vederea colaborarii cu diverse organizatii de mediu care doresc sa sprijine pe termen lung constituirea parcului national” – termenul fiind octombrie 2016. Puteti ghici, desigur, cine va fi aceasta organizatie de mediu care sa sprijine pe termen lung constituirea parcului?

De notat ca desi memorandumul are 7 pagini, responsabilii din cadrul ministerului cu privire la informatiile de interes public au primit dispozitie sa nu ne fie comunicat documentul in termenul de maxim 10 zile, ci in ultima zi a termenului de 30 zile – totul pentru a se putea parcurge in secret aceasta etapa de identificare a „partenerului” strategic al „proiectului Guvernului Romaniei”.

Indeplinindu-si obiectivul, domnul Viorel Traian Lascu, satul de munca pe care o presupunea functia de secretar de stat, demisioneaza, dar, incepand cu 12 octombrie 2016, ramane in stafful Ministerului mediului – consilier la cabinetul doamnei Pasca Palmer, unde “se va concentra pe cateva proiecte demarate deja, dar care sunt mari consumatoare de timp si resurse de personal. intre acestea – declararea Parcului National Fagaras”!

Proiectele Fundatiei Conservation Carpathia continua cu aceeasi ofensiva de acaparea a proprietatilor romanilor, de data asta sub protectie guvernamentala.

Un email intrat in posesia noastra dezvaluie modul in care fondatorii Conservation Carpathia gandesc strategia pozitionarii organizatiei in Romania:

email-Lister-768x284
Sau, pe romaneste:

„Devreme ce actionam in Romania este esential sa cautam mai multi membri romani in comitetul director. Pe langa atributele pe care le-ati expus mai jos, eu consider, devreme ce unul dintre scopurile noastre este sa atragem parteneri romani CSR si romani HNW/UHNW (instariti si foarte instariti n.t.), ar trebui Sa GaSIM 1, 2 ROMaNI BINE POZItIONAtI care pun pret pe Istoria Naturala si CARE AR PUTEA DESCHIDE UsI iN COMUNITatILE INSTaRITE sI CORPORATE. In acest scop, voi cere niste sugestii unor contacte bune de-ale mele”, arata o nostrasilva.

Ultimele stiri

Stiri