Cand vei afla ce se intampla cand oferi o imbratisare, sigur vei face asta mai des!

804

 

Atingerea umana este unul dintre acele elemente fara de care bebelusii nu pot sa traiasca. Dar, cu toate acestea, odata cu inaintarea in varsta aceasta nevoie nu dispare, desi supravietuirea noastra nu mai depinde de asta. Acesta este unul dintre motivele pentru care imbratisarile sunt cosiderate o forma de terapie.

Imbratisarea este unul dintre uimioare cadouri pe care il poti oferi unei persoane. Imbratisarea este o forma de terapie.

Cand esti imbratisat ai senzatia de confort, de grija, de dragoste, de intelegere. Tocmai de aceea, imbratisarea zilnica este o idee excelenta.

Insa beneficiile merg mult mai departe de atat. Schimbarile pe care le experimentam atunci cand imbrasisam sau suntem imbratisati pot fi descrise drept cele mai intense experiente ale fiintelor umane.

Iata alte beneficii ale imbratisarii:

Echilibreaza sistemul nervos

Doar imbratisand pe cinena, sistemul nervos al acelei persoane incepe sa se echilibreze. Corpusculii Vater-Pacini sunt mecanoreceptori din piele responsabile de sensibilitatea la vibratii si presiune sunt legati de creier prin sistemul nervos.

Asta inseamna ca sunt foarte sensibili la atingere. Iar cand cineva este imbratisat sistemul sau nervos parasimpatic se echilibreaza.

Reduce nivelul stresului

Imbratisarea poate reduce imediat si nivelul stresului. Adesea, oamenii subestimeaza puterea imbratisarii. Insa, atunci cand esti imbratisat, nivelul cortizolului care circula prin corp scade rapid.

Ceea ce inseamna ca mintea ta se poate calma si gandi fara stres.

Imbunatateste starea de spirit

Cand imbratisezi pe cineva, productia de serotonina, hormonul care raspunde de starea de bine, de calm, de liniste,  incepe sa creasca. Acest neurotransmitator imbunatateste si imaginea de sine.

Atunci cand imbratisezi pe cineva, creierul incepe sa elibereze mai multa serotonina si endorfine in sange ceea ce creeaza placere si elimina tristetea.

Relaxeaza corpul

Imbratisarea are ca efect si relaxarea muschilor. Atunci cand esti imbratisat muschii se elibereaza de tensiunea acumulata in ei.

Imbunatateste sanatatea inimii/micsoreaza ritmul cardiac

Imbratisarea are abilitatea uluitoare de a reduce ritmul cardiac. Si cu cat un ritm cardiac mai redus cu atat scade riscul de boli cardiovasculare.

Pe scurt, oamenii ar trebui sa se imbratiseze zilnic daca vor sa fie sanatosi atat fizic cat si psihic si mai ales fericiti.

Sursa: sfatulparintilor.ro