Cand consumi slanina, aceste efecte uimitoare au loc la nivelul organismului tau!

778

 

Slanina de porc este una dintre cele mai apreciate preparate traditioale romanesti, dar putini stiu ce efect are aceasta asupra organismului. In cazul in care te-ai intrebat ce se intampla atunci cand mananci slanina, vom incerca sa-ti raspundem pe scurt in randurile urmatoare.

Cand cercetarile medicale au descoperit actiunile negative ale produselor alimentare noi, care au incer-cat sa inlocuiasca grasimile traditionale, specialistii si-au indreptat atentia catre slanina, un aliment fara E-uri, coloranti si conservanti.

Si au primit raspuns la intrebarea: de ce stramosii nostri au fost sanatosi si puternici? Ei bine, s-a dovedit ca slanina intareste sistemul imunitar. Aceasta calitate se datoreaza acidului arahidonic, care favorizeaza scaderea colesterolului, imbunatateste functiile de protectie ale organismului si, de ase-menea, este necesar pentru producerea compusilor chimici responsabili pentru raspunsurile imu¬ne si reac¬tiile inflamatorii.

* Cantitati mici de grasime sunt de folos pentru inima si vasele de sange, reglementeaza contractiile musculare ale organelor interne, inclusiv ale muschiului cardiac, si sprijina tonusul vascular.

* Fumatorii au, de asemenea, un beneficiu daca mananca putina slanina, datorita faptului ca ea contine seleniu. Acest microelement intareste sistemul imunitar si previne oxidarea in organism. Astfel, pagubele produse de tigari se reduc partial.

* Slanina incetineste si intoxicarea alcoolica, prin acoperirea peretilor stomacului cu grasime si crearea pansamentului gastric, care previne absorbtia rapida de alcool din stomac. Alcoolul trece mai departe in intestin, unde, totusi, va fi absorbit, dar treptat, scrie formula-as.ro.

Sursa: realitatea.net