duminică, noiembrie 28, 2021

Bugetul, votat in Parlament! Alocatii mai mari pentru copii, bani mai putini pentru serviciile secrete!

Parlamentul a dat vineri votul final asupra proiectului Legii bugetului de stat pe 2019. Au fost 275 de voturi pentru, 122 impotriva si 2 abtineri. In ceea ce priveste bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2019, s-au inregistrat 272 voturi „pentru”, 125 „impotriva” si nicio abtinere.

Printre cele mai importante modificari aduse bugetului in Parlament se numara cresterea alocatiilor copiilor, diminuarea bugetelor SIE si SRI si suplimentarea bugetului Ministerului Sanatatii cu 295 de milioane de lei pentru implementarea programelor Vitamina D, Panorama si Teste markeri tumorali, bugetele Finantelor si SPP fiind diminuate.

Pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sanatatii va fi redus bugetul Ministerului Finantelor cu 110 milioane de lei.

La finalul sedintei din Parlament, premierul Viorica Dancila a declarat, in legatura cu majorarea alocatiilor, ca nu crede in bunele intentii ale PNL pentru ca nu sunt fundamentate corect.

„Credeam in bunele intentii daca erau fundamentate corect. Tot noi am identificat solutia, din a lua din deficit. Trebuie sa dam o OUG in care sa reglementam calculul acestor alocatii. Incepand cu 1 martie vor creste alocatiile”, a spus Dancila.

Intrebata daca nu se putea gasi si alta solutie, pentru a nu se umbla la deficit, Dancila a raspuns: „Este singura solutie. Cum puteam sa luam din excedent? Nu aveam cum. Este singura solutie identificata”.

Ultimele stiri

Stiri