joi, martie 23, 2023

Moda bordurilor a ajuns si la sate! Cum au fost blocati localnicii dintr-un sat iesean de „inventivitatea” constructorilor!

Intr-o comuna din Iasi in planul de modernizare a drumului a fost inclusa si constructia unor rigole inalte de un metru direct prin fata portilor.

Satenii nu mai pot intra in curti cu masinile, iar cand trec strada escaladeaza de fiecare data blocurile de beton. Valoarea proiectului ajunge la 9,2 milioane de lei din bugetul judetean.

Satenii din Crivesti, judetul Iasi, s-au bucurat ca niste copii cand au aflat ca vor avea drumuri asfaltate. Dar nu se asteptau ca bucati uriase de beton sa le blocheze accesul in curti pe o lungime de un km. Constructorii au ridicat aceste rigole inalte de un metru prin care ar urma sa se scurga apa de pe sosea.

Oamenii nu mai pot intra in curti cu masinile ori carutele, iar cand vor sa traverseze trebuie sa escaladeze. Batranii se lasa pagubasi.

Localnica:”Zic ca asa e proiectul, poti sa te bati cu cineva?” Localnica:”Asa ma pun in genunchi si ma dau de partea cealalta, asta trebuie sa fac”

Chiar si asa lucrarile, culmea, continua. Drumul urmeaza sa fie asfaltat, arata stirileprotv.

Muncitor: „Nu sunt eu proiectantul. Cine a proiectat sa vina sa repare.”

In timp ce satenii cer revoltati remedierea absurditatii, primarul comunei nu vede gravitatea situatiei.

Lupu Constantin, primar comuna Vinatori:”O sa fie probleme la cateva gospodarii, dar probabil au prevazut in proiect sa le faca accesul cumva”

Consiliul Judetean Iasi, cel care a platit lucrarile, recunoaste greselile si promite ca cei care au gresit vor fi trasi la raspundere.

Maricel Popa, presedinte Consiliul Judetean Iasi:”In primul rand este vinovat proiectantul si sper sa nu fie modelul de proiect executat din birou. Dar si constructorul are partea de vina.”

Lucrarile asa zis de „modernizare” a drumului au inceput in iunie, dupa ce la inceputul anului au fost desemnati, prin licitatie, constructorul si proiectantul. Nimeni n-a studiat se pare indeaproape proiectul in valoare totala de 9,2 milioane de lei din bani publici.

Ultimele stiri

Stiri