joi, martie 23, 2023

Bautura care sporeste puterea mentala! Barbatii din Romania vor fi uimiti cand vor citi asta!

 

Berea ofera numeroase beneficii organismului, printre care protejarea sistemului cardiovascular si a sistemului imunitar, dar cati dintre noi stim ca aceasta bautura ofera beneficii nebanuite si pentru sanatatea creierului nostru?

Tot mai multe studii medicale releva faptul ca un consum moderat de bere aduce un beneficiu concret pentru mentinerea starii de sanatate. Acest lucru se datoreaza faptului ca este o sursa bogata de vitamine, minerale si antioxidanti.

Previne dementa

De exemplu, in urma unui studiu realizat de o asociatie din Italia care se ocupa cu investigarea procesului de imbatranire, consumul moderat de bere reduce riscul aparitiei declinului cognitiv si, ulterior, al dementei.

Persoanele cu insuficienta cognitiva usoara care au baut maximum un pahar de bere pe zi, declinul cognitiv s-a produs cu 85% mai lent decat in cazul persoanelor cu insuficienta cognitiva usoara care nu consuma bere.

E bine de stiut ca s-a constatat ca atat absenta consumului, cat si consumul abuziv de alcool reprezinta factori esentiali de risc pentru instalarea declinului cognitiv.

Ajuta la intarirea oaselor si mentine inima sanatoasa

Specialistii spun ca aceasta licoare mai are si alte beneficii: ajuta la intarirea oaselor, mentine inima sanatoasa.

Pe de alta parte, berea reduce riscul aparitiei diabetului zaharat de tip II cu 30%.

Incetineste procesul de imbatranire

Pe de alta parte, cercetatorii din Austria au dovedit ca berea are un efect anti-inflamatoriu si poate incetini procesul de imbatranire.

Reduce riscul aparitiei pietrelor la rinichi

Berea are un continut redus de calciu, dar este bogata in magneziu, impiedicand astfel formarea pietrelor la bila si la rinichi. Are efect diuretic, iar medicii chiar recomanda un pahar de bere pe zi persoanelor cu risc crescut sa faca pietre la rinchi.

Tine la distanta cancerul de prostata si de colon

In plus, o substanta derivata din hamei preveni  cancerul de prostata si de colon.

Sursa: clicksanatate.ro

Ultimele stiri

Stiri