luni, iunie 5, 2023

Avertizari meteo pentru toata tara. Urmeaza ploi torentiale, vijelii, descarcari electrice si grindina

Administratia Nationala de Meteorologie a emis mai multe avertizari Cod Galben si Cod Portocaliu valabile pentru perioada urmatoare.

Astfel, in intervalul 22 iunie, ora 10 – 23 iunie, ora 10, a fost lansata o avertizare Cod Portocaliu valabila pentru Banat, Crisana, Maramures, Transilvania, Moldova, dar si zona montana a Olteniei si Munteniei. in intervalul mentionat, vor fi perioade cu averse torentiale si se vor acumula cantitati de apa de peste 40 l/mp si pe arii restranse 50…80 l/mp. Vor fi si intensificari ale vantului, vijelii, descarcari electrice si grindina.

Totodata, in acesi interval, Dobrogea, Muntenia si anumite zone din Oltenia vor fi sub avertizare Cod Galben, de instabilitate atmosferica temporar accentuata. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, averse torentiale, grindina si vijelii. Cantitatile de apa vor depasi 20…25 l/mp si pe arii restranse 40…50 l/mp.

Pentru intervalul 23 iunie, ora 10 – 25 iunie, ora 10, ANM a emis o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata, valabila pentru toata tara.

in intervalul mentionat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, averse torentiale, grindina si vijelii. Cantitatile de apa vor depasi 25…30 l/mp si pe arii restranse 40…60 l/mp, indeosebi in nord, centru, nord-est si in zonele de munte.

Ultimele stiri

Stiri