Avertizare meteo! Cod galben de ger si viscol in toata tara!

2914

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, duminica seara, o atentionare Cod galben de ger valabila duminica seara si luni la nivelul intregii tari, iar Codul galben de viscol a fost prelungit pana luni, la ora 4:00, in 19 judete din Moldova, nordul Dobrogei si extremitatea de nord-est a Munteniei.

Potrivit meteorologilor, in 8 si 9 ianuarie, vremea va fi geroasa in cea mai mare parte a tarii, atat ziua, cat si noaptea. Astfel, maximele diurne se vor situa frecvent intre—16 si—10 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse intre—25 si—15 grade.

ANM precizeaza ca vremea geroasa va persista in majoritatea regiunilor si pe parcursul saptamanii viitoare.

De asemenea, meteorologii au prelungit pana luni, la ora 4:00, atentionarea Cod galben de viscol pentru 19 judete din estul, centrul si sud-estul tarii.

in intervalul mentionat, in Moldova, nordul Dobrogei, extremitatea de nord-est a Munteniei, dar si la munte, vor fi perioade in care vantul va mai avea intensificari, cu viteze de 50…60 km/h si, pe arii restranse 70 km/h, spulberand si troienind zapada, noteaza Agerpres.

Judetele aflate sub Cod galben de viscol sunt Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Vaslui, Bacau, Vrancea, Galati, Braila, Tulcea, Buzau, Prahova, Valcea, Arges, Dambovita, Covasna, Brasov, Sibiu si Harghita.

Temporar va mai ninge slab si se va mai putea depune strat de zapada peste cel existent, in seara zilei de duminica (08 ianuarie), in Moldova, local in Carpatii Meridionali si Orientali, nordul Dobrogei si extremitatea de nord-est a Munteniei, iar in prima jumatate a noptii de duminica spre luni (08/09 ianuarie) in judetele din jumatatea de nord a Moldovei si pe crestele montane inalte.

Ninsori, in general slabe cantitativ, se vor semnala pe arii restranse si in regiunile centrale si sudice, iar in extremitatea de sud-vest a teritoriului vor mai fi unele intensificari ale vantului.

In urmatoarele ore, in functie de evolutia meteorologica prezentata, Administratia Nationala de Meteorologie va actualiza atentionarea prin restrangerea ariei aflata sub incidenta Codului galben.