Avertizare de la meteorologi! Cod portocaliu de viscol

694

Sapte judete din estul si sud-estul tarii vor fi, de marti seara pana miercuri dupa-amiaza, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar Bucurestiul si 11 judete din sud si est au fost avertizate cu cod galben de ninsori si vant, valabil de marti seara pana miercuri, la ora 21.00.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, de marti, la ora 22.00, pana miercuri, la ora 08.00 vor fi sub avertizare cod portocaliu de viscol judetele Constanta si Tulcea. in noaptea de marti spre miercuri, in cele doua judete vor fi intervale cu rafale de 70-80 de kilometri pe ora, ninsori puternic viscolite, precum si precipitatii mixte ce vor depune polei.

De marti, ora 23.00, pana miercuri, la ora 15.00, vor fi sub avertizare cod portocaliu de viscol si judetele Calarasi, Ialomita, Braila, precum si estul judetelor Buzau si Vrancea. in noaptea de marti spre miercuri si in prima parte a zilei de miercuri, in cele cinci judete va fi viscol, viteza vantului va atinge 70-80 de kilometri pe ora, troienind zapada si reducand vizibilitatea sub 50 de metri.

Bucurestiul si judetele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Galati, Vrancea, Bacau, Iasi si vestul judetelor Vrancea si Buzau vor fi, de marti, ora 21.00, pana miercuri, la aceeasi ora, sub avertizare cod galben de ninsori si vant.

Aria ninsorilor se va extinde dinspre extremitatea sud-estica si va cuprinde treptat jumatatea de est a tarii. in cea mai mare parte a Munteniei si a Moldovei, in zona Carpatilor de Curbura si temporar in Dobrogea vor fi ninsori moderate cantitativ, iar vantul va avea intensificari cu viteze de 50-60 de kilometri pe ora, viscolind si spulberand zapada.

 Unele intensificari ale vantului vor fi si in Oltenia, spulberand trecator zapada.

Bucurestiul si 36 de judete sunt marti sub avertizare cod portocaliu de ger, temperaturile maxime inregistrate in cursul zilei fiind intre minus 15 si minus 10 grade, iar minime din cursul noptii de marti spre miercuri ajungand intre minus 29 si minus 15 grade.

De asemenea, judetele Caras-Severin, Timis, Arad, Bihor si Satu Mare sunt marti sub avertizare cod galben, in noaptea de marti spre miercuri temperaturile putand sa scada sub minus 15 grade, arata News.ro.