Avertizare ANM! Cod galben de vreme geroasa in toata tara! Termometrele vor arata si minus 25 grade

749

Meteorologii au prelungit, sambata dimineata, codul galben de vreme geroasa in toata tara pana pe 9 ianuarie inclusiv, temperaturile urmand sa coboare frecvent la -25 de grade.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a prelungit, sambata, codul galben de vreme geroasa pana pe 9 ianuarie.

„Vremea va fi geroasa in cea mai mare parte a tarii, atat ziua, cat si noaptea. Astfel, maximele diurne se vor situa frecvent intre -16 si -10 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse intre -25 si -15 grade”, avertizeaza meteorologii.

ANM precizeaza ca vremea geroasa va persista in majoritatea regiunilor si pe parcursul saptamanii viitoare.

Tot sambata dimineata, ANM a emis un cod galben de intensificari ale vantului, zapada spulberata si troienita valabil pana duminica la ora 22.00, in estul si centrul tarii, scrie News.ro.

Avertizarea vizeaza judetele Suceava, Botosani, Harghita, Neamt, Iasi, Sibiu, Valcea, Arges, Brasov, Covasna, Bacau Vaslui, Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea, Calarasi, Braila, Galati, Ialomita, Constanta si Tulcea.

in intervalul mentionat, in estul si sud-estul tarii, dar si la munte, vor fi perioade in care vantul va avea intensificari, cu viteze de 50-60 km/h si, pe arii restranse, 70-75 km/h, spulberand si troienind zapada, potrivit reprezentantilor ANM.

in special in cursul noptii de sambata spre duminica si pe parcursul zilei de duminica in Moldova, Dobrogea, estul Munteniei si local in Carpatii Meridionali si Orientali, temporar va mai ninge si se va depune strat nou de zapada.

Ninsori, in general slabe cantitativ, se vor semnala la nivel local si in regiunile centrale si in restul regiunilor sudice, iar in extremitatea de sud-vest a teritoriului vor mai fi unele intensificari ale vantului, precizeaza meteorologii.