marți, iulie 5, 2022

Avertisment de la Bruxelles! Romania risca sa piarda miliarde de euro de la UE!

Comisarul european Corina Cretu a avut o intalnire cu premierul Viorica Dancila, in care a atras atentia ca Romania este pe cale sa piarda miliarde de euro din bani europeni, pentru ca nu stie sa absoarba aceste fonduri.

Intr-o conferinta de presa sustinuta la palatul Victoria alaturi de Viorica Dancila, comisarul european a declarat ca Romania a reusit – din august 2017 si pana astazi – sa cheltuie doar 1 miliard de euro din cei 20 pe care ii are la dispozitie.

”S-au recuperat pasi pierduti anterior, dar chiar si asa ritmul nu trebuie scazut din punctul nostru de vedere, dimpotriva. stiti bine ca Romania are o alocare din fondurile pe care le coordonez de 20 de miliarde de euro. Un miliard a fost platit din august pana acum, iar 2,8 miliarde sunt alocate pe proiecte retrospective, proiecte de drumuri care ar fi trebuit sa fie terminate in perioada financiara anterioara.” – a spus Corina Cretu.

Comisarul european a avertizat-o pe premierul Viorica Dancila ca Romania risca sa piarda fonduri importante de la Uniunea Europeana. Cele mai mari intarzieri sunt in domeniul transporturilor si la spitalele regionale.

”Din punctul nostru de vedere, i-am spus doamnei prim-ministru ca daca anul acesta nu se vor face eforturi majore Romania risca sa piarda fonduri importante, nefolosite in ultimii ani, in pofida progreselor inregistrate anul trecut. Sunt in continuare zone cu intarzieri, care sper ca nu vor costa Romania. La dezvoltarea regionala sunt in primul rand probleme, si vorbim de riscul de dezangajari in 2018 de milioane de euro, iar la transporturi si la spitalele regionale sunt intarzieri.

Sigur ca am toata increderea in noul Guvern, sa aiba in vedere aceste probleme restante si sa actioneze rapid, sa vina cu cele mai bune solutii pentru a accelera implementarea”, a mai spus Cretu.

Ultimele stiri

Stiri