miercuri, martie 29, 2023

Autoritatea Electorala Permanenta a intrat in vizorul DNA! Vezi care sunt acuzatiile procurorilor!

Procurorii DNA Ploiesti fac, marti dimineata, perchezitii la sediul Autoritatii Electorale Permanente, intr-un dosar in care se fac cercetari pentru infractiunile de trafic de influenta si spalare de bani, potrivit unor surse judiciare, care arata ca printre persoanele vizate este si presedintele AEP, Ana Maria Patru. Conform surselor citate, ancheta vizeaza modul in care au fost cumparate mai multe softuri folosite la desfasurarea alegerilor din ultimii ani.

Directia Nationala Anticoruptie arata ca Serviciul teritorial Ploiesti efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciunea savarsirii, in perioada 2008 -2015, a unor infractiuni de coruptie. in aceasta cauza se fac patru perchezitii in municipiul Bucuresti si judetele Ilfov si Valcea, la o institutie publica si la domiciliile unor persoane.

Surse judiciare au precizat ca procurori de la DNA Ploiesti si ofiteri de Politie Judiciara ridica documente de la sediul Autoritatii Electorale Permanente.

Potrivit surselor citate, in acest dosar se fac cercetari pentru trafic de influenta si spalare de bani, iar printre persoanele vizate ar fi si presedintele AEP, Ana Maria Patru, care ar urma sa fie dusa la audieri la DNA Ploiesti, arata News.ro.

Surse judiciare au declarat ca ancheta procurorilor DNA Ploiesti vizeaza modul in care au fost cumparate mai multe softuri folosite la desfasurarea alegerilor din ultimii ani.

Sotul presedintei Autoritatii Electorale Permanente, Ana Maria Patru, vizata de ancheta DNA Ploiesti, a incercat sa fuga in timpul perchezitiilor de la locuinta celor doi soti din judetul Valcea. El avea documente ale societatii sale radiate care ”erau relevante pentru circuitul mitei”, sustin surse judiciare.

Surse judiciare au declarat ca in timpul perchezitiilor facute de procurorii DNA Ploiesti in judetul Valcea, la locuinta sefei AEP, sotul acesteia a incercat sa fuga.

El avea mai multe documente ale unei societati radiate, pe care a detinut-o, si care ”erau relevante pentru circuitul mitei”, precizeaza sursele citate.

La finalul perchezitiilor vor fi audiate mai multe persoane, au precizat sursele judiciare.

Perchezitiile sunt facute de procurori impreuna cu jandarmi de la Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei „Vlad tepes”.

Ana Maria Patru este presedinte al Autoritatii Electorale Permanente din anul 2012. in perioada 2005-2007, ea a fost director al filialei sud-vest Oltenia a AEP, iar din 2007 si pana in 2012 a fost vicepresedinte al AEP. Anterior, intre 2003 si 2005, Patru a fost consilier juridic la Directia de Finante Publice Valcea.

Ultimele stiri

Stiri