joi, iunie 8, 2023

Aurul Orientului si in Romania – Iata cum un simplu condiment te poate proteja de cancer, de artrita si de alte cateva sute de bolii!

Turmericul creste in mod natural in padurile Asiei de Sud si de Sud-Est. Acest condiment este una dintre principalele caracteristici ale bucatariei indiene, tailandeze si are o valoare medicinala incredibila, de asemenea.

Curcuma este un condiment descoperit inca din timpurile antice, iar in ultimii ani a castigat un loc binemeritat in lista unor super-alimente. Este un ingredient extrem de sanatos si foarte popular in multe dintre retetele postate pe retelele sociale. Treptat, s-a facut trecerea de la adaugarea lui in diverse mancaruri catre pastile pentru optimizarea starii generale de sanatate si diferite kituri din farmacii. Dar de unde un asemenea entuziasm si de ce ar trebui sa-l incluzi in alimentatia ta? Iata tot ce trebuie sa stii despre curcuma – care ii sunt beneficiile si cum il poti utiliza.

Curcuma – un antioxidant puternic

Numit si turmeric pentru culoarea galbena si locul de origine initial (sofranul Indiei), curcuma este unul dintre cele mai potente mirodenii antioxidante. Practic, ajuta organismul sa lupte impotriva radicalilor liberi, substante ce imbatranesc celulele, prevenind astfel aparita anumitor boli si a imbatranirii premature. Nutritionistii sustin ca aceasta calitate se datoreaza curcuminei, ingredientul activ al condimentului.

Curcuma – rol anti-inflamator

Validat prin teste stiintifice, curcuma este si un anti-inflamator dovedit. Gratie acestei calitati (combate atat inflamatiile cat si durerile) poate fi de folos pentru tratarea unor boli articulare sau boli inflamatorii in general.

Nu se pot inca explica mecanismele prin care curcuma actioneaza la acest nivel, insa rezultatele sunt promitatoare. Studiile arata ca acest condiment intervine in mod similar cu un medicament pentru vindecarea inflamatiilor ce apar la nivelul sistemului digestiv.

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri