Atentie! Varsta la care se produce infarctul este in scadere si 1 din 5 romani sufera de hipertensiune arteriala!

821

 

Bolile cardiovascuare sunt principala cauza de deces la nivel mondial si din cate se pare aceasta problema nu isi va gasi rezolvarea prea curand, dat fiind faptul ca varsta la care se produce infarctul este in scadere si ca 1 din 5 oameni din Romania sufera de hipertensiune.

Cardiologii sunt ingrijorati de scaderea varstei la care se inregistreaza afectiuni grave ale inimii.

Prof .dr. Maria Dorobantu, presedintele Societatii Romane de Cardiologie, a semnalat ca se inregistreaza tot mai multe cazuri de infarct la persoane din categoria de varsta 35-50 de ani. Varsta de risc era situata dupa 50 de ani, pentru infarct.

Cauzele aparitiei afectiunilor cardiace sunt legate de regimul sedentar, fumat, alimentatie nesanatoasa, cu un consum mare de sare. Maria Dorobantu a subliniat ca se impun programe ample de preventie si educatie, incepand de la varsta scolara.

La Prima Conferinta Europeana de Microcirculatie Coronariana si Hipertensiune, a fost difuzat cel mai recent studiu de prevalenta a hipertensiunii si factorilor de risc, SEPHAR III, care releva ca 7,4 milioane de persoane adulte sufera de hipertensiune.

Prof. dr. Maria Dorobantu ne-a declarat ca medicamentele aflate la dispozitie in Romania pot asigura un tratament corect al hipertensiunii arteriale.

Problema este ca 1 din cinci romani nu stie ca are hipertensiune arteriala. Boala este diagnosticata frecvent cu diabetul asociat si obezitatea.

Medicii atrag atentia ca alimentatia puternic sodata creste riscul de aparitie al hipertensiunii. Romanii consuma in medie o doza dubla de sare – 12grame/zi, fata de cantitatea normala de 6 grame /zi , a spus prof.dr. Dorobantu.

Sursa: antenasatelor.ro