sâmbătă, iunie 10, 2023

Atentie parinti! Scutecele Pampers din Romania contin substante cancerigene!

Am inceput sa ne obisnuim sa verificam ingredientele produselor ce le mancam. Unii din noi am inceput sa fim atenti si la ingredientele produselor cosmetice, la lotiuni, sapunuri si sampoane. Multi oameni nu ar pune in mod intentionat pe piele chimicalele prezente in scutecele de unica folosinta, dar problema e ca acestea nu au listate ingredientele, si atunci multi cred ca e doar un pic de hartie si un pic de gel.

Si ca orice chimicale ar avea, nu ne intereseaza pentru ca bebelusul nu isi mananca scutecul. Nu intelegem ca aceste chimicale se absorb prin piele si se inhaleaza, de la pachetul desfacut, la inhalarea cand copilul are scutecul pe el si la inhalarea din scutecul folosit aruncat in cosul de gunoi din casa. Ce sunt deci scutecele de unica folosinta? O hartie tratata chimic, umpluta cu materiale chimice. Nimic din continutul lor nu face un bine pielii, dar problema e ca sunt chiar nocive. Un adult constient nu si-ar pune pe piele aceste chimicale, dar le punem pe pielea pura a unui nou-nascut, in mod repetat, 24 de ore din 24, ani de zile. Cand un bebelus poarta un scutec de unica folosinta, in piele se absorb cel putin 15 substante chimice diferite.

Scutecele Pampers contin hidrocarburi aromatice policiclice (HAP), mai precis benzantracen si crisen, derivate ale petrolului clasate ca fiind cancerigene de Uniunea Europeana. Acesta este rezultatul unei analize efectuate pe aceste scutece de catre un laborator independent, la cererea societatii care fabrica scutecele ecologice Love and green, analiza publicata marti in cotidianul francez „Le Parisien”. Hidrocarburile aromatice policiclice (HAP) sunt folosite pentru a proteja pielea bebelusilor. Componenta care contine aceste molecule cancerigene este mentionata sub denumirea de «petrolatum» pe pachetele de scutece. Aceasta substanta este cunoscuta de marele public sub denumirea de vaselina. Ea limiteaza iritatiile si inrosirea posteriorului bebelusului. Folosirea acestei substante in scutecele pampers este totusi legala: cantitatea folosita (0,2mg/kg) ramane sub pragul admis de reglementarea europeana.

Pampers infirma cu tarie concluziile studiului Love and Green

In urma articolului din Le Parisien din 25 octombrie, rezultatele partiale ale studiului comandat de compania de scutece Love and Green, si nu de Asociatia Franceza de Sanatate (ASEF), asa cum este indicat in articol, Pampers respinge cu tarie urmatoarele puncte:

– Pampers infirma cu tarie rezultatele studiului;
– Afirmam ca nu adaugam HAP (hidrocarburi aromatice policiclice) in produsele noastre, contrar informatiilor presei;
-Toate componentele scutecelor noastre sunt strict selectionate si evaluate in detaliu. Acestea sunt conforme cu strictele reglementari europene care asigura producerea si utilizarea ingredientelor;
-Testele clinice sunt efectuate cu cea mai mare seriozitate de catre oameni de stiinta experti si de medici pediatri, inainte ca produsele noastre sa ajunga pe piata.
-Pentru protejarea pielii bebelusului, o lotiune fina este aplicata pe stratul superior al scutecelor noastre pentru a ajuta la reducerea aparitiei eruptiilor de la scutec. Ne asiguram ca tot continutul de Petrolatum din lotiunea aplicata pe scutec este purificat si este in totalitate sigur pentru bebelusi.

Acest lucru este atestat de catre medicul dermatolog pediatru Profesor Daniel Hohl, fost Presedinte al Asociatiei Europene de Dermatologie Pediatrica: „Am studiat in profunzime testarea sigurantei scutecelor Pampers si certific faptul ca aceste produse sunt perfect sigure pentru pielea bebelusilor. Petrolatum este o componenta inerta care nu este doar des folosita in cosmetice, ci este si recomandata la scara larga de catre medici dermatologi si pediatri pentru a proteja pielea bebelusului.”;
-Ingredientele din aceasta lotiune sunt conforme cu reglementarile europene privind produsele cosmetice si sunt supuse unor revizuiri periodice de catre autoritatile europene de sanatate.

Sursa: Rador

Ultimele stiri

Stiri