joi, iunie 8, 2023

Atentie! Catina poate fi extrem de periculoasa! Orice om din Romania ar trebui sa stie aceste lucruri despre catina!

Catina este unul dintre cele mai populare remedii naturale din intreaga lume, castigand rapid increderea oamenilor de pretutindeni inca din cele mai vechi timpuri datorita beneficiilor pe care le ofera. Cu toate acestea, au ramas in continuare multe lucruri nespuse despre catina pe care vom incerca sa prezentam in randurile urmatoare.

Fructele de catina sunt recunoscute drept cele mai eficiente polivitamine naturale. Arma secreta a catinei este concentratia ridicata de vitamina A si betacaroten, un puternic antioxidant care contribuie la regenerarea tesuturilor prin crearea de celule noi.

Acest aliaj de substante vitale ajuta sistemul imunitar sa tina bolile departe de noi. Catina poate fi consumata in mai multe feluri, de exemplu in stare pura, cu miere, in forma de pulbere, suc, ulei, vin, gem, ceai, tinctura, etc. Catina este un excelent imunostimulator, cicatrizant, antiinflamator, anticancerigen, astringent, antibiotic,  afrodisiac.

Preparatele pe baza de catina sunt recomandate in caz de: afectiuni hepatice, oculare, raceli, viroze respiratorii, afectiuni gastroduodenale, urticarii, eczeme, ulcer gastric, ateroscleroza, oboseala cronica, surmenaj.

Pe langa multiplele indicatiile terapeutice exista si o parte negativa, care de cele mai multe ori este necunoscuta sau neglijata. Ca orice medicament de sinteza, plantele medicinale au efecte secundare, contraindicatii, pot provoca complicatii atunci cand nu se respecta doza. E bine de stiut ca folosirea plantelor nu este complet inofensiva, e necesar sa se respecte strict dozele si termenii. Depasirea acestora provoaca deseori diferite dereglari in functionarea echilibrata a organismului.

Atentie! Catina este contraindicata pentru bolnavii cu colecistita acuta, pancreatita, diaree cronica. La barbati, catina alba poate provoaca prostatita adenomatoasa, iar la femei mastopatie din cauza continutului de fitohormoni. In caz de astm bronsic si in alte cazuri rare, betacarotenul, care se afla in cantitati mari in catina alba, poate provoca alergie.

Folosirea plantelor medicinale in vindecarea copiilor cere o atentie deosebita. Se recomanda consultarea doctorului pediatru si cunostinte aprofundate de fitoterapie.

Sursa: one.ro

Ultimele stiri

Stiri