joi, iunie 8, 2023

Atentie! Apa imbuteliata din magazine este plina de bacterii! Vezi care este cea mai curata apa!

19 sortimente de apa dintr-un supermaket au fost verificate la Directia Sanitara Veterinara (DSV) Bucuresti, iar rezultatele sunt dezastruoase. 11 sticle depasesc limita admisa de bacterii prezente in apa. Trei dintre ele depasesc limita admisa de 15 ori, adica colcaie de microorganisme.

Din punct de vedere tehnic, testul se refera exclusiv la numarul de bacterii continut de un mililitru de apa plata de baut, test repetat de doua ori: odata la temperatura de 22 de grade Celsius, apoi la 37 de grade Celsius. La primul test apa nu trebuie sa contina mai mult de 100 de microorganisme (100 ufc/ml), iar la al doilea, standardul este de 20 de microroganisme (20 ufc/ml).

19 sticle cu apa au fost luate de pe raft si au fost duse la DSV. Printre sortimentele testate au fost si trei de import, una dintre ele, San Benedetto, Italia, fiind „apa necurata” campioana, in sensul ca depaseste limita de bacterii de 15 ori! Potrivit libertatea.ro, din cele 19 sticle, doar 8 au trecut testul de curatenie. Asta insemana ca 68% din apa din magazine colcaie de bacterii.

libertatea

Este uimitor ca dupa scandalul din primavara, cand Autoritatea Nationala pentru Protectia Consuamtorului (ANPC) a depistat cinci sortimente de apa cu depasiri ale normelor admise, nici pana astazi situatia nu s-a ameliorat, iar romanilor li se vinde in continuare otrava pe post de apa de baut.

Ultimele stiri

Stiri