luni, mai 29, 2023

Aspectul fetei poate dezvalui daca suferi de cancer sau de boli cardiovasculare! Iata ce toata Romania ar trebui sa cunoasca!

Desi multi dintre noi stim ca fata ne poate dezvalui anumite trasaturi ale personalitatii noastre, nu la fel de multi stim ca tot aspectul fetei ne poate dezvalui existenta unor boli grave.

Forma si culoarea ochilor, aspectul tenului si forma urechilor pot indica existenta multor boli, de la hipertensiune si colesterol crescut la cancer de piele.

Pleoape cazute – afectiuni posibile: paralizie faciala, cancer pulmonar

Pleoapele cazute pot fi semnul paraliziei faciale, ce apare din cauza unui virus herpetic ce blocheaza semnalele pe care creierul le trimite muschilor fetei. Mai rar, pleoapele cazute pot indica un cancer la plamani.

Ochi rosii – afectiuni posibile: alergie, hipertensiune, inflamarea irisului

Ochii rosii indica de cele mai multe ori alergii sau conjunctivite. Alta cauza poate fi inflamarea irisului, simptom al spondilitei anchilozante. “Uneori, tensiunea arteriala marita provoaca spargerea vaselor mici de sange de la nivelul ochiului”, explica oftalmologul Mircea Filip.

Zbaterea ochiului – afectiuni posibile: stres, scleroza multipla

Stresul este principala cauza a spasmelor muschilor pleoapei. “Zbaterea persistenta a ochiului timp de cateva zile sau saptamani poate indica o afectiune a sistemului nervos, cum ar fi scleroza multipla”, explica neurologul Stokes Lampard, citat de dailymail.co.uk.

Cercuri in jurul irisului – afectiuni posibile: colesterol marit

Cercurile albe din jurul irisului, partea colorata a ochiului, sunt un semn binecunoscut al nivelului ridicat al colesterolului. Cercurile maronii aparute in jurul irisului sunt un semn al bolii Wilson, adica un exces de cupru in organism. “Cuprul distruge tesuturile si induce stari de confuzie”, a mai spus neurologul citat.

Urechea rasucita – afectiuni posibile: cancer de piele

Urechea rasucita sau “conopida”, asa cum a mai fost denumita, poate trada cancer de piele. Tumorile apar sub forma unor noduli albi sau de culoarea pielii.

“Urechea este un loc obisnuit pentru carcinomul celular, cea mai frecventa forma de cancer de piele. Urechea «conopida» este o malformatie intalnita frecvent la jucatorii de box si de rugby”, exemplifica medicul dermatolog Clatici.

Pliuri pe lobul urechii – afectiuni posibile: boli de inima

Pliurile de pe lobul urechii pot semnaliza afectiuni cardiovasculare, potrivit unui studiu publicat in “British Heart Journal”. “Poate fi vorba despre dilatatie vasculara si fragilitate sanguina”, adauga dermatologul.

Sursa: doctorulzilei.ro

Ultimele stiri

Stiri