luni, mai 29, 2023

Arsurile la stomac pot fi o adevarata problema, mai ales de Sarbatori! Iata ce trebuie sa faci!

Arsurile la stomac pot transforma destul de rapid o dupa-amiaza placuta petrecuta alaturi de familie si de prieteni intr-un chin si ce este cel mai groaznic este ca nici macar nu se fac anuntate. In cazul in care suferi de aceasta problema, tot ce trebuie sa faci este sa urmezi sfaturile de mai jos.

Aproape 20% din populatia mondiala sufera de arsuri la stomac, arata statisticile. Alimentatia dezechilibrata, anumite medicamente, stresul si fumatul sunt cateva dintre cauzele arsurilor la stomac.

De obicei, arsurile la stomac sunt declansate de mancare si se produc atunci cand acidul din stomac intra in tubul digestiv, arzand partea din spate a gatului. Astfel, durerea puternica poate radia in piept, mergand din spatele sternului pana in gat.

Arsurile la stomac pot fi insotite de stari de greata sau flatulenta, in timp ce disconfortul poate dura pana la doua ore.

Insa, daca suferi de indigestie de cel putin doua ori pe saptamana, atunci este posibil sa ai ceea ce medicii numesc boala de reflux gastroesofagian. Aceasta boala nu trebuie in niciun caz ignorata, simptomele ei incluzand arsuri la stomac dureroase, dificultati la inghitire, tuse persistenta, salivare crescuta, raguseala cronica, regurgitare si uneori dureri in piept. Boala trebuie tratata in mod corespunzator, intrucat acidul coroziv din stomac poate eroda treptat captuseala delicata a esofagului, proces care este legat de cancerul esofagian.

In acest caz, este recomandata schimbarea dietei (si evitarea alimentelor care produc arsuri la stomac), alaturi de remediile naturiste care pot controla problema arsurilor.

Iata, asadar, cateva remedii eficiente pentru calmarea arsurilor la stomac!

Ceaiuri de galbenele, musetel sau salcam

Atunci cand ai arsuri, in locul calmantelor din farmacie, poti apela cu incredere la remediile din musetel. Prepari infuzia din musetel adaugand o lingura de flori la o cana cu apa clocotita. Lasa cana acoperita timp de 15 minute, dupa care poti bea cate 2-3 cani pe zi.

Si infuzia obtinuta din salcam este indicata pentru a calma aciditatea gastrica. Adauga o lingura de flori uscate de salcam la o cana cu apa fierbinte, dupa care bea cate 3 cani de infuzie pe zi, timp de 1-2 saptamani.

De asemenea, ceaiul de galbenele este indicat in caz de arsuri la stomac, deoarece calmeaza mucoasa stomacului. Pentru prepararea ceaiului de galbenele aveti nevoie de 40 g planta la 1 litru de apa rece. Amestecul se fierbe aproximativ 15 minute, dupa care se filtreaza si se beau cel mult 3 cani pe zi, maximum 2 saptamani. Cura se reia doar dupa 6 saptamani.

Remedii la fel de eficiente pentru arsurile la stomac sunt si ceaiurile de lemn-dulce si busuioc. Pentru preparea ceaiului de lemn-dulce aveti nevoie de 1-2 lingurite de radacina rasa care se lasa la macerat intr-o cana cu apa rece, timp de 12 ore. Se bea o cana pe zi, timp de 3-4 saptamani.

Ceaiul de busuioc se bea la sfarsitul fiecarei mese, nu mai mult de o cescuta. Acesta se prepara din 30 g planta si 1 litru de apa fiarta. Ceaiul se lasa la infuzat 10 minute, dupa care se filtreaza si se bea.

Suc proaspat de cartof sau morcov

Pentru a scapa de arsurile stomacale, mai poti incerca si sucul proaspat de cartof, fie coaja pisata de ou, pe care le iei dimineata pe stomacul gol. Mai poti incerca sucul de aloe vera si cel de morcov (ambele cate 2 lingurite pe zi).

Cura cu aloe vera

Dureaza trei luni. Se combina un litru de aloe vera gel cu 20 grame de turmeric (sofran indian). Se consuma doua linguri dimineata si seara, inainte de masa.

Prevenirea si tratamentul arsurilor la stomac

Sunt de evitat cafeaua, alcoolul, bomboanele de menta, ciocolata, ceapa si produsele din rosii, alimentele puternic condimentate, grase sau acide.

Daca bauturile si alimentele iritante fac parte din meniu, mancati doar portii foarte mici. Pentru a elimina disconfortul, beti bauturile intre mese in loc sa le beti la masa. In plus, ramaneti in pozitie ridicata pana la o ora dupa masa si nu mancati cu doua sau trei ore inainte de culcare.

Sursa: clicksanatate.ro

Ultimele stiri

Stiri