luni, mai 29, 2023

Arborele vietii exista si in Romania! Cea mai de pret planta din lume din punct de vedere nutritiv iti poate vindeca intregul organism!

Ce-ai zice daca ti-am spune ca exista un copac care contine de 17 ori mai mult calciu decat laptele si de 15 ori mai mult potasiu decat bananele? Ai crede ca este o exagerare? Ei bine, acest copac exista. In cele ce urmeaza vom afla secretele acestui copac si ce efecte are asupra organismului uman.

D (Moringaceae) este un super-aliment extras dintr-un copac denumit arborele vietii, ce se gaseste in tarile tropicale si subtropicale. Diferite parti ale acestei plante, cum ar fi frunzele, radacinile, semintele, scoarta de copac, fructele, florile si pastaile imature, contin un profil de minerale importante si sunt o buna sursa de proteine, vitamine, beta-caroten, aminoacizi si fenoli. Planta Moringa ofera o combinatie bogata si rara de zeatin, quercetin, beta-sitosterol, acid caffeoylquinic si kaempherol.

Acest arbore multifunctional este foarte important pentru valoarea sa medicala. Aceasta planta actioneaza ca stimulent cardiac si circulator, poseda actiune antitumorala, antipiretica, antiepileptica, antiinflamatoare, antiulcerosa, antispastica, diuretica, antihipertensiva, de scadere a colesterolului, antioxidanta, hepatoprotectoare, antibacteriana si antifungica, fiind folosita in medicina asiatica in tratarea a peste 300 de boli.

Moringa oleifera este detinatoarea recordului mondial in ceea ce priveste continutul de antioxidanti. Per gram, acesta are aproximativ cu 50% mai multi antioxidanti decat fructele de padure acai. Aceasta planta miraculoasa contine peste 92 de nutrienti si peste 46 de antioxidanti si toti aminoacizii esentiali. Si superlativele atribuite acestei plante nu se opresc aici…pulberea de frunze de Moringa contine:

•De 10 ori mai multa vitamina A decat morcovii

•De 17 ori mai mult calciu decat laptele

•De 15 ori mai mult potasiu decat bananele

•De 25 de ori mai mult fier decat spanacul

•De 9 ori mai multe proteine decat iaurtul

•De 4 ori mai multe fibre decat ovazul

•De 1/2 mai multa vitamina C decat portocalele

Antioxidantii pe care ii contine contribuie atat la intarirea sistemului imunitar, cat si la prevenirea bolilor degenerative cauzate de inaintarea in varsta. Abundenta de vitamine si minerale regasite in Moringa este uluitoare. Acest fapt face foarte multi oameni de stiinta sa creada ca Moringa este de departe alimentul cel mai dens din punct de vedere nutritiv descoperit vreodata.

Sursa: ziarulevenimentul.ro

 

Ultimele stiri

Stiri