joi, iunie 8, 2023

Aproape jumatate din cazurile de cancerul pulmonar sunt diagnosticate prea tarziu! Afla care sunt simptomele acestei temute boli!

Simptomele timpurii ale cancerului pulmonar sunt tusea, oboseala, dificultatea de respiratia. In mai mult de patruzeci dintre cazurile de cancer pulmonar, boala este diagnosticata nu inainte de a ajunge intr-un stadiu avansat. De aceea este foarte important sa cunoastem simptomele acestei boli. Acestea le poti afla citind in continuare.

Potrivit ultimelor studii, peste 90% din cazurile de cancer la plamani apar in cazul persoanelor care fumeaza. Cu toate acestea si nefumatorii pot fi afectati de aceasta boala, daca stau mult timp in fum de tigara. Din pacate, simptomele cancerului pulmonar apar de cele mai multe ori atunci cand boala este intr-un stadiu avansat si este deja extinsa si spre alte organe.

Cancer la plamani. Simptome

– Lipsa apetitului alimentar este una dintre cele mai intalnite simptome in cazul cancerului la plamani. Pierderea rapida in greutate si lipsa senzatiei de foame trebuie sa traga un semnal de alarma si e necesara o vizita la medic

– Greutatea in a respira, senzatia ca ramai fara aer si presiunea din piept simtita permanent poate sa fie un alt simptom al cancerului pulmonar.

– Oboseala cronica este un alt simptom al cancerului pulmonar, avand in vedere ca plamanii nu mai functioneaza corespunzator si astfel organismul nu mai este oxigenat asa cum trebuie. Mai mult decat atat, oboseala este o urmare a lipsei poftei de foame care duce la o proasta alimentare a organismului.

– Tusea persistenta care nu dispare mai bine de 3 saptamani si se intensifica trebuie sa traga neaparat un semnal de alarma, fiind unul dintre cele mai intalnite simptome ale cancerului la plamani. Tusea in cazul cancerului este insotita de dureri in piept si in acest caz este imperativa o vizita la medic.

– Nu in ultimul rand, modificarile vocii prezinta un alt simptom des intalnit in cazul cancerului pulmonar.

– In cazuri extreme, exista totodata posibilitatea ca pe fata, pe gat si pe brate sa apara diverse umflaturi, acestea fiind alte semne ale cancerului la plamani.

Oricare dintre aceste simptome ar aparea, este necesar un control medical pentru un diagnostic corect in privinta afectiunii de care suferiti.

Sursa: realitatea.net

Ultimele stiri

Stiri