Acasă Stiri Stiri internationale Aproape 1.000 de de romani, angajati ai celui mai mare abator din Germania, sunt infectati cu coronavirus

Aproape 1.000 de de romani, angajati ai celui mai mare abator din Germania, sunt infectati cu coronavirus

0
Aproape 1.000 de de romani, angajati ai celui mai mare abator din Germania, sunt infectati cu coronavirus

Numarul romanilor infectati la cel mai mare abator din Germania se apropie de 1.000. Un bilant prezentat in urma cu putin timp de Ministerul Afacerilor Externe mentioneaza 996 de romani bolnavi in randul angajatilor, adica doua treimi din numarul total al lucratorilor diagnosticati cu COVID-19 pana acum. In cadrul companiei lucreaza 3.969 de cetateni romani.

Autoritatile locale au decis instituirea carantinei pe intreg teritoriul districtului Gutersloh pana la data de 30 iunie 2020, urmand ca masurile sa fie ajustate in functie de evolutia situatiei.

Potrivit MAE, tuturor persoanelor aflate in carantina le sunt asigurate bunurile necesare, alimente si produse de igiena, fiind instituita si o linie telefonica dedicata acestora, cu informatii disponibile si in limba romana.

De asemenea, in urma reuniunii celulei de criza institute la nivel de land, la care au participat si reprezentanti ai Consulatului General al Romaniei la Bonn, desfasurata miercuri, in vederea accelerarii procesului de testare a tuturor angajatilor companiei de prelucrare a carnii, precum si a contactilor acestora, se are in vedere suplimentarea centrelor de testare, astfel incat testarea tuturor angajatilor sa fie finalizata pana la data de 3 iulie.

De asemenea, incepand de miercuri, 24 iunie, a fost instituita carantina si in districtul vecin Warendorf (Kreis Warendorf). in prezent, in acest district au fost confirmate 211 cazuri de infectie cu COVID-19, majoritatea vizand angajati ai companiei de procesare a carnii din Rheda-Wiedenbruck.

Pana in prezent, la nivelul Consulatului General al Romaniei la Bonn nu au fost receptionate solicitari de asistenta consulara din partea niciunuia dintre cetatenii romani care isi desfasoara activitatea in cadrul companiei respective, precizeaza MAE.

Consulatul General al Romaniei la Bonn mentine legatura cu autoritatile locale, reprezentantii companiei si cu cetatenii romani si este pregatit sa acorde asistenta consulara, conform competentelor legale si cu stricta respectare a masurilor adoptate de autoritatile germane in contextul pandemiei de COVID-19, aminteste Ministerul de Externe, conform Digi24.