Apasa aceste puncte din palma ta si poti scapa de kilogramele in plus!

797

Cine s-ar fi gandit ca pentru a scapa de o durere de stomac sau pentru a avea o digestie eficienta trebuie sa faci este sa masezi niste puncte aflate la nivelul palmelor tale? Da, este adevarat! Citeste in continuare pentru a afla cum poti scapa de kilogramele in plus, de indigestie si de migrene masand cateva puncte cheie.

Te doare cumplit stomacul? Maseaza-ti zona dintre degetul mare si cel aratator si durerile se vor atenua. Prin reflexoterapie poti preveni si trata mai multe afectiuni, printre care obezitatea.

Suferi de migrene, insotite de stari de greata? Daca masezi anumite zone din palma poti sa scapi in cateva minute de disconfort. Studiile au dovedit ca masajul mainilor accelereaza vindecarea si diminueaza durerile. Acest gen de terapie se bazeaza pe un principiu simplu: fiecare organ din corp corespunde unui anumit punct din palma. Stimulata, fiecare zona duce la cresterea capacitatii organismului de vindecare si de reechilibrare. Masajul la maini ajuta in cel putin 10 alte afectiuni: dischinezie biliara, sindrom premenstrual, tulburari de menopauza, infertilitate, disfunctii erectile, migrena, reumatism, oboseala cronica, insomnie, depresie.

Dar cum se face mai exact? Daca iti masezi palma dreapta, vei „atinge“ organele corpului si regiunile care dor din partea dreapta. Acelasi lucru si pentru partea stanga. Spre exemplu, ca sa scapi de junghiurile cardiace, maseaza usor zona din palma care corespunde inimii.

Ghideaza-te dupa schema cu punctele reflexogene.

puncte-mana

Cum faci corect masajul

1. De regula, masajul se incepe de la mana dreapta, respectiv de la mana stanga pentru stangaci. Fa miscari circulare in mijlocul palmei cu ajutorul degetului mare de la cealalta mana. Durata de masaj pentru fiecare zona este de 3 pana la 5 minute.

2. Degetele se maseaza cu miscari invers acelor de ceasornic de la baza pana sus, de la cel mai mic spre cel mai mare. Punctul de plecare este zona umerilor, care se gaseste la baza exterioara a degetului mic.

3. Dupa ce ai terminat cu degetele, revino spre mijlocul palmei si fa miscari circulare inverse decat la inceput. Acelasi lucru si pentru degetele care trebuie masate acum in sensul acelor de ceasornic.

4. Stii ca ai efectuat corect masajul atunci cand pielea incepe sa aiba o culoare mai pala, iar zona solicitata a devenit mai sensibila.

Amelioreaza urmatoarele boli:

Gastrita si ulcer

Daca ai o criza de ulcer, fa-ti masaj la fiecare mana in zona stomacului timp de 5 minute si in zona duodenului, timp de 10 minute (gaseste zona cu pricina in schema).

Constipatie

Simptomele neplacutei si stanjenitoarei constipatii pot fi ameliorate prin miscari circulare tot in zona stomacului (5-10 la fiecare mana), coborand apoi spre zona intestin subtire si gros, in ordinea evacuarii (intestin subtire, colon ascendent, transvers, descendent, anus, rect).

Obezitate

Kilogramele in plus pot fi controlate prin masajul mainilor, cate 3-5 minute pe zi, la fiecare din zonele urmatoare: stomac, duoden, pancreas, intestin subtire si gros, hipofiza, tiroida.

Sursa: clickpentrufemei.ro