Apasa acest punct si scapi de probleme – Vindeca anxietatea, durerea de cap si te scapa de oboseala!

835

Desi pare cu adevarat uimitor, apasarea unor puncte specifice poate rezolva aceste probleme serioase. Citeste in continuare pentru a afla cum poti scapa de aceste probleme folosindu-te de cunostinte antice de vindecare energetica.

Presopunctura este o metoda antica de vindecare folosita de chinezi si implica apasarea anumitor puncte de pe corp pentru a elimina simptomele neplacute. Aceste „meridiane” sau puncte de presiune distribuie energia in organism si sunt conectate de creier. Fiecare punct corespunde unui anume organ sau parti a corpului.

Similar cu acupunctura, unde aceleasi puncte sunt deblocate insa cu ace, presopunctura foloseste presiunea usoara dar totodata si ajuta la eliberarea tensiunilor care provoaca probleme de sanatate. Potrivit specialistilor chinezi prin folosirea presopuncturii muschii se relaxeaza si, in acelasi timp, se obtine un echilibru al chi, sau fortei vietii.

Prin deschiderea acestor centri energetici poti scapa de dureri ale gatului, oboseala dar si alte disfunctionalitati ale corpului.

Iata cinci probleme de sanatate care pot fi rezolvate prin presopunctura.

1. Greturi

Poti scapa de greturile de dimineata prin folosirea tehnicilor de presopunctura. De fapt, presopunctura este adesea folosita dupa starile de voma cauzate de chimioterapie. Foloseste degetul aratator si apasa puternic pe partea interioara a articulatiei mainii, intre cele doua tendoane, la aproximativ doua degete distanta pe antebrat de locul in care se formeaza cuta incheieturii. Mentine presiunea pana in momentul in care te simti mai bine!

2. Durerea de cap

La baza craniului, de o parte si de alta a gatului se afla osul occipital. Sub el se gasesc doua depresiuni care se maseaza usor, timp de 30 de secunde. Gradual creste presiunea in timp ce iti dai usor capul pe spate. Respira adanc si pastreaza pozitia timp de doua minute.

3. Congestie nazala

Zona delimitata de cartilajul nasului si coltul ochiului este cea mai afectata de congestia nasala. Foloseste degetele mari si apasa pe coltul interior al fiecarui ochi (chiar langa nas) si apoi in punctele unde narile se intalnesc cu buza superioara. Daca presiunea este aplicata corespunzator vei scapa de durere si de congestia nazala.

4. Anxietate

Exista mai multe puncte raspandite pe diferite zone ale corpului care te pot ajuta sa scapi de anxietate. Pe umar, exista o zona situata la jumatatea distantei dintre punctul umarului si baza gatului. Stimularea acestui punct elimina stresul si asigura organismului un flux nestingherit de energie.

5. Oboseala

Pentru epuizare si oboseala cronica pot fi apasate anumite zone pentru a se reface energia corpului. Unul dintre ele este crestetul capului, care trebuie apasat ferm cu doua degete, aratatotul si mijlociul, pentru 3-5 minute. De asemenea, poti alege sa apesi, timp de un minut, “pernuta” degetului mare de la picior.

Sursa: sfatulparitilor.ro