joi, martie 23, 2023

Ana Birchall il pune la zid pe Stelian Ion: „Nu e departe de „performantele” savantului… Tudorel Toader”

Fostul ministru al Justitiei, Ana Birchall a comentat ironic ultimele actiuni ale lui Stelian Ion, ministrul USR la Justitie, care s-a dat de gol privind legile justitiei, care ar fi scrise mai lut de Toader decat de echipa reformista promisa de USR.

„Ce va spuneam ca dl ministru Stelian Ion nu e departe de „performantele” unuia din predecesorii sai, si anume „savantul de renume mondial” Tudorel Toader? Iata cum actualul ministru Ion calca exact pe urmele lui TT, modificandu-si postarile pe masura ce isi revizuieste si atitudinea cu privire la diverse subiecte. Doar ca fostul ministru dl. TT isi stergea postarile dupa o ora, iar actualul ministru, dl. Ion, doar le modifica (semnificativ) continutul dupa… ceva mai mult timp, dupa ce este prins cu minciunica!
Iata un exemplu! Dupa ce mai intai si-a asumat cu nerusinare toata munca predecesorilor dumisale pe legile justitiei, clamand aceasta „realizare mareata” a domniei-sale („dupa doar 3 luni la minister”) fara sa aminteasca despre faptul ca de fapt nu facuse altceva decat sa preia aceasta munca aflata in pregatire la Ministerul Justitiei din iunie 2019, acum, dupa ce l-am prins cu mata-n sac si i-am demascat minciunica, incearca sa justifice felul in care arata in prezent aceste legi ( pe care le-a facut harcea-parcea prin modificarile fara cap si coada pe care le-a adus) prin asocierea cu predecesorii domniei-sale de la MJ. Acum invoca si munca altor ministri despre care „uitase” initial. Realitatea trista ne arata insa ca nu a facut decat sa-si bata joc de munca acestora…Dl min.(min de la ministru, nu de la minciuna) Stelica, zice ca legile justitiei au fost scrise „partial” chiar de predecesorul sau. „Decat” ca a incurcat termenii, „integral” cu „partial”. Daca va proceda cu legile astea gasite de-a gata cum a procedat cu legea privind desfiintarea SIIJ, inclusiv cu amendamentul superimunitatilor, agenda justitiei va fi „partial … integral” facuta praf de dl. ministru Ion. Teoretic, ministerul justitiei e „partial” pe campii, practic, e cam „integral”.”, arata Ana Birchall.

Cine pune sare si Piper ea pe legile justitiei?

Mai mult decat atat, Ana Birchall argumenteaza cum legile ar fi facute chiar de unul dintre oamenii de nadejde ai camarilei pesediste ramas pe pozitii in studiourile Antena 3 si apoi direct la Ministerul Justitiei, avocatul Piperea.

„Eu va spun in ritmul asta maine-poimaine vom avea parte si de ode cu titulaturi si grade universitare, ca sa fie balciul complet! Ca tot vad ca s-a lansat intr-un adevarat turneu de PR, incat ma si intreb cine mai munceste in locul dumisale la ministerul justitie ca tot si-a delegat atributii importante. Ah, de fapt nu ma intreb prea mult, pentru ca raspunsul il stiti si voi, nu-i asa?
Un raspuns cat un secretar de stat fara sare si Piper ea.
P.S. Dar sa stiti ca eu chiar ma bucur si ii multumesc si pe aceasta cale domnului ministru ca imi urmareste pagina, poate in felul acesta mai invata cate ceva, ca de exemplu art. 22 din HG nr. 561/2009)
Atasat dovada cum a fost prins cu minciunica domnul ministru Ion.. si cum si-a modificat smechereste postarea in care se lauda ca „dupa doar 3 luni” a realizat el marea cu sarea! In realitate, „dupa doar 3 luni” la minister, dl. ministru Stelian Ion „si-a insusit” munca altora dar nu a fost curajos sa promoveze si propunerile de reforma gasite de-a gata in ministerul justitiei ci a facut harcea-parcea priectele de lege! Bravo, felicitari! Iata definitia eficientei si competentei marca Stelian Ion, nu?”,
arata Ana Birchall.

Mesaj acid catre Barna

Fostul ministru al Justitiei, Ana Birchall il avertizeaza si pe presedintele USR, Dan Barna sa se trezeasca inainte de a distruge definitiv credibilitatea Ministerului Justitiei, cat si a partidului pe care inca il reprezinta:

„Pentru ca observ ca domnul Stelian Ion persista in necunoasterea legii si continua sa se faca de ras in ceea ce priveste legile justitiei recent trimise spre avizare la CSM, il rog frumos pe domul Barna, seful sau direct, sa tina cont de prevederile art. 22 din HG 561/2009 si astfel sa respecte legea in ceea ce priveste procedura legala de avizare care impune ca inainte de a se cere avizul CSM, initiatorii trebuie sa obtina toate avizele din Guvern de la ministerele de linie! Domnule Barna, rog ca macar dvs. sa cititi prevederile art. 22 din HG 561/2009 si sa nu il mai lasati pe Stelian Ion sa bata campii public, afectand grav credibilitatea ministerului justitiei, cerand aviz de la CSM pana nu indeplineste procedura legala de avizare interministeriala, respectand astfel legea! Ma astept ca dvs. sa luati aceasta masura urgent. In caz contrar, se poate intelege ca trimiterea legilor justitiei la CSM spre avizare, fara respectarea legii, a fost praf in ochii electoratului si un alt exercitiu de imagine al actualului ministru al justitiei mult prea ocupat cu turul televiziunilor decat cu solutionarea problemelor grave cu care se confrunta justitia din Romania.
Chiar daca si-a delegat catre secretari de stat atributii importante, domnul Stelian Ion trebuie sa inteleaga ca reforma nu se face la televizor… si incalcand legea. Altfel, nu te poate lua nimeni in serios. Si ma tem ca nici nu e privit cu seriozitatea necesara pentru un ministru al justitiei!
Sper ca ministerul justitiei sa fie lasat sa ramana preocupat de Justitie si sa nu il transforme Stelian Ion in Ministerul Propagandei unde, intr-adevar, dl. Stelian Ion ar fi un ministru foarte bun!

Atasat print screen cu art. 22 din HG 561/2009 care prevede obligativitatea avizelor interministeriale si, numai dupa aceea, trimiterea la CSM, in forma finala. Daca nu indeplinesc procedura, CSM nu poate da aviz deci e o mare manipulare ce face Stelian Ion”, conchide Ana Birchall.

Ultimele stiri

Stiri