sâmbătă, aprilie 1, 2023

Amintiri din Epoca de Aur! Cum arata trenul lui Ceausescu cu care se lauda in fata americanilor!

Nicolae Ceausescu a ordonat sa fie pus in functiune un nou tren care sa corespunda tuturor exigentelor pentru un transport la nivel prezidential. Ca urmare, Administratia Cailor Ferate Romane, in 1975, pune in exploatare un nou tren special, compus din 14 vagoane, construite la Arad.

Noile vagoane dispuneau de aer conditionat, incalzire electrica si prin aburi, de intreaga gama de transmisiuni, iluminat deosebit, o amortizare a zgomotului care asigura o siletiozitate remarcabila si cu un sistem de franare modern, scrie colonelul in rezerva Adrian Eugen Cristea in cartea sa, conform EVZ.

Colonelul in rezerva a remarcat si luxul din trenul prezidential folosit de Nicolae Ceausescu pentru deplasarile sale.

tren44_opt_opt

”Interioarele vagoanelor erau expresia gustului rafinat, imbinand culori diferite si avant bine calculate dispunerea luminilor, mobilierului si a telefoanelor. Tot acest aranjament, precum si intreaga creatie apartinea personalului uzinei romanesti de vagoane Arad”, adauga colonelul in rezerva.

In cartea ”A fi sau a avea”, Adrian Eugen Cristea a subliniat si faptul ca mai multi presedinti de stat au fost plimbati cu trenul prezidential, printre acestia numarandu-se chiar si liderul american Gerald Ford.

”Cu acest tren au fost transportati si presedintele SUA Gerald Ford, secretarul de stat al SUA Henry Kissinger, presedintele Bulgariei Todor Jivkov, presedintele URSS Leonid Brejnev si presedintele Egiptului Mubarak”, mai povesteste Adrian Eugen Cristea.

Ultimele stiri

Stiri