Amenintare fara precedent la adresa Romaniei! Vicepremierul Ungariei: Budapesta va lua „masuri ferme”!

864

Vicepremierul ungar Zsolt Semjen a declarat ca este „absurd” faptul ca liderii maghiari din Romania sunt acuzati de coruptie „pe baze evident false”, adaugand ca Budapesta va lua „masuri ferme” impotriva atacurilor ce vizeaza unii lideri maghiari locali din Romania, scrie agentia de stiri MTI.

Oficialul ungar a subliniat ca lupta impotriva coruptiei este importanta, insa, este „absurd” faptul ca liderii maghiari din Romania sunt acuzati de coruptie pe „pe baze evident false”. Semjen a adaugat ca Budapesta va lua „masuri ferme” fata de atacurile ce vizeaza unii lideri maghiari locali din Romania si scolile patronate de Biserica, actiuni ce au drept rol sa „intimideze”.

Semjen a mai precizat ca este in interesul national al Ungariei ca UDMR sa fie reprezentat in Parlamentul de la Bucuresti.

Vicepremierul a mai declarat ca Ungaria are datoria sa-i ajute pe maghiarii care locuiesc in afara granitelor, inclusiv prin alocarea de fonduri pentru a-i ajuta pe maghiarii de peste hotare sa-si pastreze identitatea lor culturala si lingvistica, scrie Mediafax.