luni, mai 29, 2023

Am renuntat la orez dupa ce am aflat ca poate cauza cancer! Iata adevarul despre orez!

Oamenii care consuma cantitati mari de orez sunt supusi unui risc crescut de dezvoltare a cancerului, datorita continutului ridicat de arsenic pe care acesta il contine.

Orezul ar putea cauza cancer, boli de inima si diabet in special persoanelor in crestere. Cercetatorii britanici avertizeaza ca orezul este cultivat in zone s-a practicat agricultura intensiva in trecut, fiind utilizate pesticide si ingrasaminte chimice.

Ca rezultat, cel mai popular tip de cereale din lume contine arsenic si se recomanda sa se consume cat mai rar posibil, copiii fiind cei mai expusi riscului de cancer.

Orezul are o cantitate de arsenic anorganic de 10 ori mai mare decat orice alt tip de mancare. Prin urmare, persoanele care consuma orez in mod constant isi pericliteaza starea de sanatate. Mai mult decat atat, metoda traditionala de a gati acest tip de cereala (clocotim apa, punem orezul in apa respectiva si fierbem pana obtinem textura dorita) pastreaza otrava mai bine decat oricare alta.

Totusi, exista o metoda de gatire care elimina aceste cantitati de arsenic infime, dar nocive: utilizarea filtrului de cafea. Cercetatorii au demonstrat ca astfel se elimina pana la 85% din otrava continuta. Procesul nu este inca patentat, dar profesorii de la Universitatea Queens din Belfast lucreaza la o solutie ideala.

Nivelurile ridicate de arsenic conduc la boli de inima, diabet, cancer de plamani si afectiuni ale sistemului nervos. Incepand din vara anului 2016, Comisia Europeana va adopta masuri severe in ceea ce priveste standardele de comercializare ale orezului si a produselor acceptate pe piata, precum cerealele pentru micul dejun destinate bebelusilor si copiilor sub un an.

In general, orezul brun are o cantitate mai mare de otrava decat cel alb. Si ca o descoperire ingrijoratoare pentru toti cei care prefera laptele vegetal: laptele de orez are un nivel extrem de ridicat de arsenic si ar trebui evitat.

Sursa: jurnalul.ro

 

Ultimele stiri

Stiri