marți, mai 30, 2023

Aloe Vera are grija de pielea ta! Iata de ce e superioada altor produse din Romania si ce afectiuni poate trata!

 

Cu totii o cunoastem si foarte multi dintre noi o avem in casa. Aloe Vera este una dintre cele mai apreciate plante din intreaga lume, nu neaparat pentru proprietatea sa de a purifica aerul dintr-o incapere intr-un mod foarte eficient, dar si de a fi un remediu pentru un numar foarte mare de boli.

Aloe vera este una dintre cele mai bune plante care trateaza aproape orice tip de afectiune. Aloe vera contine 20 dintre cei 22 de aminoacizi existenti in structura corpului uman, inclusiv sapte din cei opt aminoacizi esentiali, care nu pot fi sintetizati de organism.

De asemenea, planta mai contine: vitamina A (carotenul), cu efecte benefice asupra vederii, si vitamine din complexul B, indispensabile in buna functionare a celulelor nervoase (aloe vera este singura planta care contine vitamina B12).

Aloe vera contine vitamina C (protejeaza organismul impotriva infectiilor si a efectelor stresului) si vitamina E (previne instalarea aterosclerozei si are un rol benefic in prevenirea bolilor cardiovasculare).

Aloe vera contine peste 20 de minerale, dintre care amintim calciul, potasiul, fosforul, fierul, sodiul, magneziul, zincul, toate implicate in buna functionare a sistemului muscular si a celui nervos.

Iata cum te poti folosi de aceasta planta miraculoasa!

Veruci

Ai nevoie de o frunza proaspata de aloe vera si ulei esential de arbore de ceai. Pentru tratarea unei veruci, asocierea dintre aloe vera si uleiul de arbore de ceai face adevarate minuni. Tamponeaza veruca, pana la vindecare, de 3 ori pe zi, cu o bucata de vata imbibata in suc de aloe vera, pe care turnati o singura picatura de ulei esential de ar¬bore de ceai. Schimba tamponul dupa fiecare utilizare.

Urticarie

Pentru a impiedica urticaria sa se extinda, dar si pentru a favoriza vindecarea ei, trebuie sa aplici prin masaj pe zona respectiva miez proaspat de aloe sau suc de aloe vera, care este la fel de eficient.

Taieturi

Daca te-ai zgariat sau taiat, sangerarea se opreste imediat cu aloe vera. Mai intai se curata rana cu apa, dupa care se se trece peste ea cu o frunza proas¬pata de planta. Pulpa de aloe vera va forma pe rana un fel de pelicula protec¬toare, impiedicand, astfel, sangerarea.

Psoriazis

Tratamentul psoriazisului cu aloe vera contine 2 metode complementare. Pe de-o parte, se beau – de 3 ori pe zi – cate 15 ml de aloe vera, urcand, pro¬gresiv, la 20 ml, dar tot de 3 ori pe zi. Pe de alta parte, se trece o bucata de frunza proaspata de aloe vera peste zonele ce urmeaza a fi tratate.

Herpes bucal

De indata ce simti primele mancarimi sau iritatii specifice aparitiei herpesului bucal, aplica putin gel de aloe vera pe zona afectata. Aloe vera va stopa aparitia herpesului.

Micoza piciorului

Tratamentul cu suc de aloe vera este extrem de eficient. Tamponeaza zonele afectate, de cateva ori pe zi, cu un tampon imbibat in suc de aloe vera sau cu miez proaspat de aloe vera. Continua tratamentul pana la o ameliorare evidenta a micozei. In completarea tratamentului, bea de 3 ori pe zi cate 20 de ml de suc de aloe vera.

Sursa: clicksanatate.ro

Ultimele stiri

Stiri