luni, iunie 5, 2023

Alexandru Rafila dezvaluie cum poate fi tinuta sub control pandemia de coronavirus

Numarul mare de cazuri de COVID-19 din ultimele zile este cauzat in primul rand de relaxarea la nivel individual, considera Alexandru Rafila, reprezentantul Romaniei la Organizatia Mondiala a Sanatatii. El precizeaza ca daca avem grija sa respectam regulile de igiena si distantare, lucrurile pot fi tinute sub control.

„Ajungem sa avem o regularitate de a unui numar apropiat de 300 de cazuri zilnic si ce este la fel de important e ca procentul acestor cazuri noi din totalul de teste este in jur de 3%, ceea ce inseamna o crestere substantiala fata de acum 3 saptamani.

Concluzia pe care ar trebui sa o tragem este ca trebuie sa avem grija cum ne comportam fiecare dintre noi, igiena este obligatorie cand ajungem in locuinta, in plus, in spatii publice, la locul de munca sa incercam sa limitam posibiliatea de transmitere a infectiei”, a spus Rafila la Digi24.

„Sigur, impactul masurilor de relaxare exista, nu putem sa il consideram neglijabil, dar mai degraba relaxarea noastra ca indivizi este responsabila de cresterea numarului de cazuri, pentru ca daca avem grija acolo unde mergem, in spatiile publice, la mall, la sala de fitness, daca avem grija sa respectam lucruri simple atunci problema de sanantate publica ar fi sub control”, a adaugat el.

Cresterea numarulului de cazuri din ultimele zile nu este rezultatul ultimelor masuri de relaxare, spune el: „Situatia de acum a fost influentata dupa data de 1 iunie, pentru ca trebuie sa calculam minim 7-10 zile de la introducerea unor masuri de relaxare si impactul evolutiei infectiei”

Rafila mai spune ca se pot deschide si restaurantele, daca pot sa asigure masuri de limitare a transmiterii.

Ultimele stiri

Stiri