Alerta! Jocul mortal „Balena Albastra” face primele victime in Romania!

12382
DIGITAL CAMERA

Cinci copii din Iasi s-au asfixiat la scoala, din cate se pare, in timpul unui joc extrem de periculos.

O prima reactie a autoritatilor romane in cazul jocului „Balena albastra”: Inspectoratul General al Politiei Romane se implica si pune la punct o campanie de informare in randul copiilor, tinerilor si parintilor, astfel incat jocurile periculoase sa nu faca victime si in Romania.

Georgian Dragan, purtator de cuvant  al IGPR, a declarat insa ca deocamdata nu s-a stabilit o legatura intre acest joc periculos si cei cinci copii din Iasi. Politistii fac in continuare cercetari.

Copii sunt internati la terapie intensiva la Spitalul de Pediatrie din Iasi. Ei au probleme respiratorii si contuzii la cap. Medicii au reusit sa-i stabilizeze, dar ii vor tine sub supraveghere. in momentul in care a ajuns ambulanta la ei, copii erau aproape de soc cardio-respirator.

Este vorba despre patru fete si un baiat in varsta de 12-13 ani, elevi in clasa a sasea. La sosirea echipajelor de ambulanta, copii aveau probleme respiratorii, iar doi dintre ei erau in stare grava. Ei au fost transportati la spitalul de pediatrie din Iasi pentru ingrijiri medicale.

Profesorul de sport este cel care a sunat la 112 dupa ce mai multi elevi l-au anuntat ca cinci colegi de-ai lor au fost gasiti cazuti in baie si intr-o sala de clasa.

Colegii lor spun ca elevii puneau in aplicare o provocare primita pe internet, in cadrul jocului Balena Albastra – un joc-pedeapsa, care a ucis deja peste o suta de adolescenti in Rusia.

Este vorba despre un joc online morbid si socant, aparut pe o retea de socializare, care in acest moment se bucura de o mare popularitate in Rusia. Se numeste „Blue Whale” (balena albastra) si se joaca timp de 50 de zile, timp in care participantii trebuie sa indeplineasca 50 de sarcini sau „provocari”, uneori grave, cum ar fi sa-si faca taieturi pe brate, sau mai anodine, cum ar fi sa se trezeasca la o anumita ora din noapte sau sa asculte o melodie trista… in cea de-a 5o-a zi, participantul la joc trebuie sa-si puna capat zilelor.

Jocul a fost inventat de un tanar din Rusia in urma cu aproape patru ani. Filip Budeikin a pus la punct o retea sociala, un fel de Facebook rusesc, unde a atras tineri vulnerabili si hartuiti, dispusi sa joace „Balena Albastra”. Doar in Rusia, in cazul sinuciderii a circa 130 de adolescenti, anul trecut se banuieste o legatura cu acest joc. Decese s-au inregistrat si in alte tari, majoritatea fost republici sovietice. Inventatorul jocului, Filip Budeikin, a fost arestat in noiembrie 2016 si inculpat pentru incitare la sinucidere.