Acasă Stiri Alerta! Bacteria E-Coli, depistata in carne de mici, carnati, branza de vaci si cascaval

Alerta! Bacteria E-Coli, depistata in carne de mici, carnati, branza de vaci si cascaval

0
Alerta! Bacteria E-Coli, depistata in carne de mici, carnati, branza de vaci si cascaval

Un numar de 69 de probe dintr-un total de 1.484, prelevate in perioada de 16 mai – 30 decembrie 2016, au fost depistate cu bacteria Escherichia Coli, prezenta cu precadere in carnati, carne de mici, carne de ovine, branza de vaci sau cascaval, informeaza luni Autoritatea Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

Probele au fost recoltate din abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri si dozatoare de lapte. Echipele de inspectori sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor au prelevat probe, conform planificarii, din Bucuresti si toate judetele tarii, iar cele mai multe probe pozitive au fost depistate in judetele Timis, Sibiu, Maramures, Valcea, Bucuresti, Bistrita-Nasaud etc.

‘Potrivit raportului Institutului de Igiena si Sanatate Publica Veterinara, in perioada 16.05.2016 – 30.12.2016, in cadrul Planul National de Control pentru determinarea prevalentei Escherichia Coli verotoxigena in produse alimentare de origine animala au fost prelevate si analizate un numar de 1.484 probe, din urmatoarele categorii de produse: carne si produse din carne (sanitatie carcasa ovine, sanitatie carcasa bovina, carne tocata vita, carne de pui, pulpa de vita, mici amestec porc cu vita, carnati vita, carne tocata manzat, carnati, snitel manzat, hamburger vita), lapte si produse din lapte (lapte crud vaca, smantana pasteurizata, cascaval afumat, cas bovina, telemea din lapte de vaca, branza telemea, cascaval afumat). (…) in perioada mentionata, buletinele de analiza au confirmat prezenta Escherichiei Coli verotoxigena la 69 de probe (…)’, se arata in comunicatul ANSVSA.

Directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene au efectuat controale oficiale la unitatile in care s-au depistat si comercializat produsele incriminate si au dispus masurile prevazute in Planul National de Control. Toate masurile intreprinse de inspectorii sanitari veterinari in aceste cazuri au fost facute publice si postate pe pagina de web a fiecarei directii.