Alergiile pot fi combatute incluzand aceste alimente in dieta ta

825

Alergiile sunt reactii anormale ale organismului la una sau mai multe substante, inofensive in general pentru marea majoritate a oamenilor. In cazul in care esti o persoana care este predispusa la aparitia alergiilor, exista unele alimentele care te pot ajuta sa previi majoritatea problemelor de sanatate.

Esti una dintre persoanele care sufera des de alergie? Aceasta poate aparea in urma consumului unui aliment, sau a orice altceva la care organismul reactioneaza pentru ca-l deranjeaza.

Substantele care duc la dezvoltarea unei reactii in organism ne spun ca suntem alergici. In plus, cele mai comune alergii pe care oamenii le au sunt: la medicamente, insecte, anumite alimente, polen, si altele. De asemenea, cea care ne spune prima data ca suferim de alergie este pielea, apoi nasul si ochii.

Iata care sunt cele mai bune remedii pentru combaterea celor mai comune alergii:

Usturoiul

Datorita proprietatilor antibiotice pe care le are, usturoiul are capacitatea de a reduce nivelul de inflamatie a alergiei. Mananca usturoi atunci cand suferi de alergie si vei fi surprinsa de rezultat.

Turmericul

Curcumina pe care o contine turmericul combate alergenii, plus ca are proprietati antiinflamatorii si antibacteriene. Bea lapte cu turmeric pentru a te proteja de alergie.

Ghimbirul

Datorita capacitatii de protectie si reducere a inflamatiei, ceaiul de ghimbir este potrivit daca suferi de alergie.

Cartofii dulci

Acestia contin vitaminele B6, C, minerale precum magneziu, potasiu si beta-caroten, care ajuta la combaterea inflamatiei. Mananca cartofi dulci fierti.

Pestele

Somonul contine acizi grasi omega 3, care au proprietati antiinflamatorii. Prin consumul de peste poti minimaliza simptomele alergiei.

Lamaia

Dupa ce ajunge in stomac, lamaia devine alcalina iar acest lucru ajuta la intarirea sistemului imunitar, care lupta impotriva alergenilor. Bea suc de lamaie in fiecare zi.

Ceaiul verde

Daca suferi de alergie, bea in fiecare zi cate doua cesti cu ceai verde.

Marul

Flavonoidele pe care le contine, plus quercitina, ofera protectie impotriva alergenilor. Mananca mar de fiecare data cand observi ca suferi de alergie.

Sursa: clickpentrufemei.ro