Alergia care poate cauza mari probleme de sanatate – Despresie, oboseala, anemie si nu numai! Afla daca suferi de aceasta problema!

587

 

Glutenul poate cauza mari probleme de sanatate persoanelor care-l consuma si care sufera de intoleranta la aceasta substanta si ceea ce este cu adevarat ingrijorator este ca exista un numar foarte mare de persoane care sufera de aceasta problema fara sa-si dea seama. Poti afla daca suferi de intoleranta la gluten citind simptomele prezentate mai jos.

Multi dintre cei care au intoleranta la gluten, cunoscuta si drept boala celiaca, descopera problema tarziu, din cauza simptomelor inselatoare. Afectiunea este depistata in urma unor teste de specialitate.

Intoleranta la gluten se manifesta mai des la femei si mai putin la barbati. In caz de boala celiaca, mai multe simptome sunt posibile, dar cele asociate cu tractul digestiv sunt cele mai comune:

– diaree cronica, uneori alternand cu constipatie,

– varsaturi,

– dureri abdominale,

– balonare,

– flatulenta,

– un disconfort digestiv permanent,

– pierdere a poftei de mancare.

In afara de manifestarile digestive, mai pot aparea si altele. Acestea sunt  asociate cu simptomele digestive si apar timp de cateva saptamani sau luni.

Iata care sunt cele mai frecvente:

– oboseala prelungita,

– pierdere in greutate inexplicabila,

– anemie,

– deficit de vitamina B9 (acid folic),

– osteoporoza,

– sterilitate, desi testele au relevat o functionare normala a organelor genitale la ambii parteneri,

– ulceratii la nivelul cavitatii bucale.

Cum se diagnosticheaza

Medicul recomanda un test de sange pentru prezenta anticorpilor specifici la alergia la gluten (IgG si IgA ) si pentru a evidentia o predispozitie genetica.

Testul este decisiv, in special la copiii cu varste de sub 3 ani.

Sursa: clicksanatate.ro