Ai simtit la un moment dat “fluturi in stomac? Iata de ce se intampla asta de fapt!

1336

 

Cu siguranta ai simtit vreodata asa numitii “fluturi in stomac”. Citeste in continuare pentru a afla care este motivul pentru care simti asta de fapt.

Corpul reactioneaza in momentul in care avem o anumita traire, indiferent ca este o actiune clara, concreta sau o stare mai confuza. Reactiile si emotiile au un corespondent in corp in interior sau in exterior.

Emotiile, indiferent ca e vorba de bucurie, de tristete, de furie, de dezgust, se metabolizeaza in corp intr-un fel anume. Senzatia de gol in stomac este asociata cu frica, panica, tristetea pe cand „fluturii in stomac” sunt exact opusul acestei stari, fiind asociata entuziasmului, bucuriei, exaltarii.

Specialistii spun ca “fluturasii in stomac” sunt niste manifestari ale unor emotii foarte puternice si pozitive. Vinovata de aceasta stare este oxitocina, substanta secretata de corpul nostru.

Senzatia de bine si fericire, bucuria de a te gasi pe aceeasi lungime cu altcineva, nevoia de a fi impreuna cu celalalt cat mai mult timp sunt “simptomele” care te fac sa crezi ca iubesti si vrei sa mentii aceasta fericire pe timp cat mai indelungat.

Fie ca apare inaintea unui discurs public, a unei prezentari sau in timpul primelor declaratii de iubire, senzatia de fluturi in stomac este un mecanism normal al organismului.

Sursa: antenasatelor.ro