luni, mai 29, 2023

Ai o semiluna pe unghie? Iata ce spune asta despre starea ta de sanatate!

La baza unghiilor se gaseste “lunula”, o pata alba de forma semilunara. Absenta sau marimea acesteia poate indica anumite afectiuni patologice, de exemplu: lipsa “lunulei” de la toate degetele, poate fi urmarea unei stari de oboseala, iar atunci cand aceste “lunule” sunt mari, pot indica o hiperfunctiune a glandei tiroide sau o tensiune arteriala marita.

Lunula este zona alba de la baza unghiei. Aceasta este foarte sensibila si poate fi afectata de tot felul de conditii foarte usor.

Culoarea alba a acestei structuri este vizibila, fiind al cincilea strat bazal al epidermei. Ascunde vasele de sange situate dedesubt si este cea mai vizibila parte a degetului.

Cu toate acestea, unele persoane nu pot vedea aceasta semilun[ alba. Stratul de piele care inconjoara degetele poate fi atat de gros, incat sa acopere lunula.

In caz ca aceasta parte a unghiei este afectata, este foarte probabil ca intreaga unghie sa fie deformata.

Conform medicinei alternative, lunula poate spune multe despre starea ta de sanatate. Lipsa ei poate indica diabet sau anemie. Daca este colorata in rosu, ai putea avea probleme cardiovasculare.

Lipsa lunulei sau o lunula mica indica indigestie, acumulare de toxine si metabolism incet.

Expertii cred ca persoanele sanatoase au 7 sau 8 lunule la maini. In caz ca acest semn se afla doar pe degetul mare, ar putea indica o probleme cu rinichii.

Sursa: realitatea.net

Ultimele stiri

Stiri