Ai alunite rosii? Iata cand si in ce masura ar trebui sa te ingrijorezi!

1446

 

Foarte multe persoane au alunite rosii pe piele si ajung sa se ingrijoreze, gandindu-se ca sunt asociate cu o boala de piele. Citeste in continuare pentru a afla care este cauza aparitiei alunitelor rosii pe piele si daca este sau nu cazul sa te ingrijorezi.

Foarte multi oameni au cel putin un semn rosu pe piele. Acest tip de semne pot fi pe corp din momentul nasterii, sunt mici si au culoare rosie, uneori sunt chiar putin crescute in relief si apar mai ales pe gat, piept si spate. Dar de ce apar? Ar trebui sa-ti faci griji din cauza acelor alunite rosii de pe pielea ta? Sunt periculoase? In randurile urmatoare, explicatiile pe care le vom prezenta te vor linisti in aceasta privinta.

Semnele mici stacojii, de un rosu aprins pot aparea brusc pe piele, ceea ce poate parea ciudat si ingrijorator. Acestea nu sunt dureroase sau neplacute, dar am vrea, totusi, sa stim cauza aparitiei lor. Ar putea fi ca urmare a alimentatiei incorecte? Sunt asociate cu vreo boala sau afectiune? Nu sunt grave, dar ar trebui tinute sub supraveghere. Sa privim mai de aproape aceste mici alunite rosii de pe piele.

Care ar putea fi cauzele aparitiei pe piele a micilor alunite rosii?

Denumirea stiintifica a acestor mici alunite rosii este „angioame cherry” si sunt mai frecvente la persoanele cu pielea foarte alba sau de varsta mijlocie.

Asa cum am subliniat mai inainte, aceste alunite rosii nu reprezinta un pericol, dar daca observi ca apar brusc o multime de semne, ar trebui sa consulti un medic pentru ca in mod cert organismul a suferit o schimbare. Expertii le asociaza unele alunite rosii cu problemele hepatice.

Ele pot aparea din cauza unei alimentatii nesanatoase, a acumularii de toxine in intestine si ficat.

Micile alunite rosii se formeaza ca urmare a unei cresteri anormale a vaselor mici de sange.

Marimea acestora, in mod normal, poate fi intre 1 si 4 milimetri. Zonele in care apar alunite rosii pot fi: pe brate si sub brate, pe piept si pe spate, pe picioare sau in zonele genitale etc.

Alunitele rosii de pe fata, maini sau alte parti expuse ale corpului pot aparea din cauzasupraexpunerii la soare. Aceste parti trebuie protejate de soare!

Daca marginile si textura unor alunite rosii sunt neregulate, aspre la atingere si depasesc 6 mm, este nevoie de un consult la medicul dermatolog.

Este absolut necesara verificarea periodica a pielii copiilor! Astfel de mici semne pot aparea, de asemenea, si la copiii cu pielea foarte sensibila.

Pot fi ereditare.

La femei, o cauza a aparitiei alunitelor pot fi tulburarile hormonale.

De asemenea, apar din cauza varstei.

Diagnostic

Daca ai din nastere alunite rosii pe piele, nu trebuie sa fie un motiv de ingrijorare, deoarece acestea nu sunt grave si nu necesita vreun tratament. Totusi, ar fi recomandat sa se tina cont de urmatoarele sfaturi:

Ar fi bine sa te consulte un medic daca au aparut multe alunite rosii pe torace. Daca ai una-doua, nu trebuie sa te ingrijorezi, insa mai multe si o inmultire brusca a acestora ar trebui sa insemne ca a aparut o problema de sanatate.

Verifica daca forma micilor alunite rosii este simetrica, iar daca observi o forma asimetrica a acestora, este nevoie de parerea unui medic specialist.

Atentie, de asemenea, la culoarea alunitelor! Daca aceste semne raman rosii, nu este o problema, insa daca devin mai inchise sau mai deschise la culoare, ar trebui consultat medicul.

Sursa: doctorulzilei.ro