Afla care sunt cele mai agresive forme de cancer si ce simptome au acestea!

1041

 

Cancerul este una dintre cele mai inspaimantatoare boli, iar numarul formelor acesteia sunt numeroase. In continuare iti prezentam unele dintre cele mai agresive forme de cancer si simptomele pe care le au acestea.

An de an, in tara noastra apar peste 80 de mii de noi cazuri de cancer, iar aproximativ 30 de mii de persoane mor din cauza acestei afectiuni. Boala poate sa afecteze toate organele corpului, iar unele tipuri de cancer se dezvolta mai lent, in timp ce altele au o evolutie galopanta.

Speranta de viata a unei persoane diagnosticate cu aceasta boala depinde de mai multi factori, de la varsta, pana la gene si tipul de cancer.  Iata care sunt cele mai agresive forme de cancer!

Cancerul de pancreas

Considerat cancerul cu cea mai mica rata de supravietuire, de 7%, pe o perioada de 5 ani de la diagnostic, cancerul de pancreas se dezvolta in tesuturile pancreasului. Acest lucru este cauzat de faptul ca se diagnosticheaza in stadii avansate, pentru ca nu da simptome decat tarziu, cand la multi pacienti apar metastazele si sunt afectate alte organe.

Cancerul pulmonar

Cancerul de plamani are o rata de supravietuire de pana la 17,4% pentru cinci ani de zile si este raspunzator pentru moartea a peste 700 de mii de persoane, anual, numai in SUA. Cel mai adesea apare la persoanele cuu varsta intre 55 si 65 de ani. Statisticile arata ca in peste 80% din cazuri fumatul este de vina pentru imbolnaviri.

Mezoteliomul

Un alt cancer cu o rata mica de supravietuire este cel de mezoteliom, membrana protectoare a organelor interne ale corpului. Mezoteliomul apare atunci cand celulele mezoteliale cresc si se inmultesc necontrolat. Este mai intalnit la barbati, spre deosebire de femei. Acest tip de cancer apare mai ales dupa varsta de 60 de ani, mai predispusi fiind barbatii care au fost predispusi la radiatii cu azbest. Dificultatile de respiratie si durerea toracica sunt cele mai intalnite simptome.

Cancerul de ficat

Din categoria cancerelor cu o rata mica de supravietuire, si anume de 8% pe o perioada de cinci ani face parte cancerul de ficat. Factorii de risc sunt alcoolul, obezitatea, excesul de alimente grase, dar si fumatul.

Predispuse la aceasta afectiune sunt si persoanele care sunt infectate cu virusul hepatic B sau C.

Cele mai intalnite tipuri de cancer la femei sunt cel de san, uterin si de colon, in timp ce la barbati este vorba despre cancerul de plamani, de colon si de prostata.

Sursa: clicksanatate.ro