Aceasta este reteta miraculosului ulei de musetel si la ce poate fi folosit

908

 

Cei mai multi dintre noi folosim musetelul sub forma de ceai, gratie proprietatilor sale calmante. Dar, acesta nu este singurul mod prin care putem beneficia de proprietatile anti-inflamatorii ale sale. Citeste in continuare pentru a afla cum se prepara miraculosul ulei de musetel si la ce poate fi el folosit.

Uleiul din flori de musetel este considerat drept unul dintre uleiurile cu cele mai complexe efecte medicinale, motiv pentru care este folosit frecvent in medicina populara.

Uleiul de musetel este apreciat pentru multiplele lui proprietati, fiind recomandat atat pentru uz intern, cat si extern. In lucrarea sa, „Sanatate din farmacia Domnului”, Maria Treben sustine ca acest tip ce ulei era folosit inca din antichitate „ca frectie contra nevralgiilor si a reumatismului articular”. Potrivit aceleiasi surse, „la vechii egipteni, musetelul era considerat, datorita puterii sale de a scadea febra, drept floarea zeului soarelui”, iar „in vechile carti despre plate medicinale se precizeaza ca uleiul de musetel alunga oboseala membrelor”. Printre beneficiile pentru sanatate ale uleiului esential de musetel, fitoterapeutii amintesc proprietatile sale antispasmodice, antiseptice, antibiotice, antiinflamatoare, cicatrizante,  analgezice, hepatice, digestive , tonice, bactericide, sudorifice, anti-infectioase sau vermifuge. Acest produs se foloseste frecvent in aromaterapie, aroma de musetel ajutand in lupta cu depresia si ofera energie pozitiva. Gratie proprietatilor calmante si antiinflamatorii, uleiul este un bun remediu in tratamentul iritatiilor de pe piele, arsurilor si intepaturilor de insecte si ajuta digestia. Fitoterapeutii il recomanda si pentru intarirea sistemului imunitar, dar si in tratamente cosmetice. Uleiul de musetel face minuni cu tenul sensibil si uscat, fiind rapid absorbit in piele, pe care o catifeleaza si o tonifica. Poate fi utilizat si in tratamentele pentru par, ajutand la cresterea rezistentei firului de par, stimuland refacerea acestuia si oferindu-i stralucire. Cum se prepara uleiul de musetel Umpleti o sticla cu flori de musetel, culese in soare, fara a le indesa. Turnati peste ele ulei de masline presat la rece (uleiul trebuie sa acopere florile), dupa care sigilati sticla si asezati-o pentru 14 zile in soare, recomanda Maria Treben. Strecurati uleiul foarte bine pentru a nu ramane nicio urma de flori. Se pastreaza la frigider. Este recomandat ca florile sa fie uscate in prealabil, pentru a nu risca formarea mucegaiului.

Sursa: adevarul.ro