joi, martie 30, 2023

Adultii stiu mai bine! Iata de ce nu ar trebui sa-i lasa pe cei mici sa manance pufuleti!

De cate ori nu ti s-a intamplat ca cel mic sa-ti ceara ceva iar si iar pentru ca pana la urma sa-i faci pe plac in ciuda faptului ca stiai ca alegerea nu este una sanatoasa pentru el. Dar tu esti adult si ar trebui sa stii mai bine. Iata de ce medicii ne recomanda sa nu le mai dam pufuleti celor mici.

Specialistii avertizeaza ca pufuletii, preferati de majoritatea copiiilor, reprezinta un adevarat pericol pentru sanatate. Acestia sunt considerati o bomba atomica pentru rinichi din cauza continutului mare de sare. Sarea mai poate duce la diverse afectiuni cum ar fi hipertensiunea arteriala.

Desi majoritatea mamicilor considera pufuletii un aliment foarte bun, specialistii le contrazic si spun ca acesti pot fi un adevarat pericol pentru sanatatea micutilor.

Pufuletii traditionali reprezinta o adevarata bomba atomica pentu rinichi, din cauza continutului mare de sare. In alimentatia copiilor sub un an, sarea nici nu are ce sa cauta.

Prin urmare cu atat mai putin pufuletii sarati. Insa nici in cazul celor mai mari nu sunt indicati, pentru ca sarea poate duce la diverse afectiuni cum ar fi hipertensiunea arteriala si pentru ca sarea adaugata in alimentatia copilului suprasolicita rinichii ducand la diverse afectiuni ale acestora sau producand dezechilibre in organism.

Nu este suficient sa ii „scuturati bine” cum am mai auzit, ca astfel le indepartati excesul de sare. Sarea este continuta in compozitia acestora.

Sursa: realitatea.net

 

Ultimele stiri

Stiri