sâmbătă, iunie 10, 2023

Adultii care obisnuiesc sa-si faca selfie-uri mascheaza sentimente de singuratate!

Uneori suntem singuri chiar si atunci cand suntem inconjurati de o multime de prieteni. Pe fondul diferentelor, precum cele sociale, de sex, de etnie, in urma abuzurilor, din cauza dizabilitatilor, dar chiar si a propriilor insecuritati, oamenii sunt marginalizati sau se izoleaza social, traind in tacere suferinta si ducand povara singuratatii.

Oamenii se pot imbolnavi din cauza singuratatii. De fapt, singuratatea si izolarea sociala sunt la fel de nocive ca fumatul a 15 tigari zilnic, aproape un pachet pe zi, sustine Campaign to End Loneliness care isi propune sa puna capat acestui fenomen.

Singuratatea nu se rezuma doar la a fi singur, neinconjurat de oameni, sustine psihologul John Cacioppo de la Universitatea Chicago, intr-un interviu pentru US News. Chiar si atunci cand suntem inconjurati de prieteni, ne putem simti, de fapt, singuri, poate pentru ca nu putem gasi acea conexiune cu cei din jurul nostru. Pe de alta parte, chiar si atunci cand relatiile intemeiate sunt de calitate, exista riscul de a ne simti singuri din lipsa contactului cu respectivele persoane, a orelor petrecute alaturi de acestea, impartasind experiente, sperante si ganduri.

Adultii care sunt pasionati de selfie sufera de singuratate, anunta psihologii thailandezi, potrivit rezultatelor unui studiu recent, la care au luat parte 300 de persoane, cu varsta cuprinsa intre 22 si 24 de ani. Potrivit rezultatelor studiului, persoanele care cer atentia celor din jur acorda mult timp retelelor de socializare si isi fac poze destul de des, recurgand de cele mai multe ori la selfie, intrucat aceste persoane dispun de foarte mul timp, iar in viata lor nu exista cineva foarte apropiat. Potrivit expertilor thailandezi, selfie-ul este un fenomen toxic, o forma de narcisism si un strigat dupa atentie intemeiat pe singuratate. Din punct de vedere psihologic, fenomenul selfie devine periculos pentru societate, deoarece el poate duce la formarea unei generatii de narcisisti.

Sursa: Rador

Ultimele stiri

Stiri