joi, martie 30, 2023

Adevarul despre credinta celei mai puternice femei din Romania! Ce a fost gasit in poseta Elenei Ceausescu dupa executie!

Chiar daca procesul in care au fost judecati sotii Ceausescu este unul controversat, unii spunand ca a fost facut in graba, ”la comanda”, sau chiar ca a fost o lovitura de stat, marturiile celor care au asistat la executarea fostului cuplu dictatorial sunt cutremuratoare.

Detaliile socante au iesit la iveala de-a lungul timpului, iar dezvaluirile arata ca sotia celui mai temut om din Romania inainte de momentul 1989, adica Elena Ceausescu, credea in Dumnezeu, desi doctrina comunista interzicea practicile religioase. Colonelul in rezerva Adrian Eugen Cristea detaliaza ce s-a intamplat dupa momentul executiei celor doi ”tirani” si ce au gasit soldatii in poseta fostei prime doamne imediat dupa clipele fatale.

”Pe la inceputul anului 2005, la un post de televiziune, au fost redate cateva discutii dintre un personaj foarte controversat, care mai apare in presa cotidiana, dar si in opinia publica, si niste reporteri tineri, dornici sa afle cat mai multe adevaruri. La un moment dat, o ziarista ii pune o intrebare, din curiozitate si nu numai, dar cu importanta pentru privitori. Intrebarea era simpla si se dorea un raspuns pe cat mai complet: daca isi aminteste ce s-a gasit in poseta Elenei Ceausescu, la Targoviste, inainte de a fi impuscata? Omul nostru, cu calmul lui specific si o grimasa producatoare de vreun infarct, (…) a dat un raspuns scurt, militaresc: ”S-a gasit o iconita, dar in timpul acela nu i-am dat atentie, intrucat eram prins cu alte treburi””, aminteste colonelul in rezerva in cartea ”A fi sau a avea”, scrie EVZ.

In randurile urmatoare, Adrian Eugen Cristea confirma prezenta iconitei si spune ca obiectul religios se se afla cu un motiv in poseta Elenei Ceaussescu,

”Existenta ei nu a fost si nu este vreun secret de stat sau militar. Dar acest aspect, necunoscut de cei multi pana la raspunsul dat, deschide discutii. (…) De ce sa nu admitem ca, angajandu-se in desfasurarea unei politici atee si avand o situatie materiala deosebita, rezultata tocmai din sustinerea unui regim, a preferat, ca atatia altii, acceptarea unei duplicitati. Se mai stie ca orice om care ajunge in situatii deosebit de grele lasa la o parte orice ideologie si, atunci, face apel la credinta in care s-a nascut (…)”, explica Adrian Eugen Cristea.

Colonelul in rezerva Adrian Eugen Cristea a fost adjunctul Directiei de securitate si garda prezidentiala a lui Nicolae Ceausescu. Prin prizma pozitiei sale, el a putut observa indeaproape viata cuplului dictatorial, dar si a copiiilor acestora: Valentin, Nicu si Zoia. in cartea ”A fi sau a avea”, el descrie mai multe momente din viata Ceausestilor, dar si tabieturile acestra din viata privata.

Ultimele stiri

Stiri