luni, iunie 5, 2023

Adevarul despre coronavirus. „Cine nu crede sa se uite la mine bine”. Asistenta sfarsita la „Marius Nasta”, cadrele medicale sunt extenuate – Video

Jurnalistii de la Recorder au filmat la pavilionul COVID-19 al Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta“, din Bucuresti. Impachetate in costume de protectie, in care trebuie sa stea cu orele, cadrele medicale sunt extenuate si, mai mult decat atat, dezamagite de epidemia teoriilor conspiratiei care au explodat in Romania. Legea carantinei este in continuare blocata de PSD.

„Cine nu crede sa se uite la mine bine. Ma simt epuizata. Este greu. Cu totii avem familii acasa, avem probleme. Pacienti au nevoie de ajutorul nostru”, apune Liliana Panait, asistenta la Terapie Intensiva, dupa ce si-a dat jos, terminata de oboseala, costumul de protectie.

Dupa patru luni de pandemie, cadrele medicale din spitalele care ingrijesc pacienti cu coronavirus au ajuns la extenuare. Numarul bolnavilor creste de la o saptamana la alta, iar valul negationistilor se umfla in fiecare zi. Aceste doua spirale impletite dau virusului puteri noi si pun presiune pe firavul sistem medical romanesc. Pandemia ne-a gasit cu un mare deficit de personal in spitale, iar acum suntem pe cale sa vedem rezultatele tragice ale acestui fenomen.

Cele 50 de locuri din saloane de la „Marius Nasta” sunt ocupate la capacitate maxima, iar la Terapie Intensiva un pat ramane liber numai cateva ore, dupa un transfer pe sectie sau un deces. Cadrele medicale se rotesc la fiecare 4-6 ore, timpul maxim pe care il poate indura un om in costumul de protectie, in spatii fara aer conditionat. Insa majoritatea intra in zona rosie de doua ori pe parcursul unei zile.

Cei mai multi sunt obositi de discutiile despre coronavirus si despre conspirationistii care contesta gravitatea virusului. Nu mai au puterea sa mai si argumenteze, dupa sute de ore petrecute in preajma unor oameni pe care virusul i-a adus la granita dintre viata si moarte. Cu ochii amprentati de masti si ochelari, privesc spectacolul negarii cu linistea inerta a omului ajuns la capatul puterilor.

Ultimele stiri

Stiri