joi, martie 30, 2023

Adevarul a iesit la iveala despre inteligenta evreilor! Vezi de ce ajung genii! Sapte reguli de aur pentru educarea unui copil

Dragostea parintilor evrei pentru copiii lor nu are limite. Vezi dupa care criterii acestia isi educa pruncii.

1. incurajarea si sustinerea. Dupa spusele acestora, copilul lor nu are neajunsuri. si chiar daca nu e adevarat, nimeni in afara de parinti nu va afla acest lucru.

2. Libertate rezonabila. Educatia evreiasca moderna combina doua lucruri aparent contradictorii: libertatea copilului si rigiditatea cerintelor. Copilul e liber sa faca totul ce-i vine prin cap. Pedeapsa nu se lasa asteptata atunci cand depaseste limitele.

3. Lauda. Orice mama, fara doar si poate, isi lauda copilul chiar de la nasterea acestuia. O mama evreica isi preamareste pruncul pentru orice neinsemnata reusita. Mai mult decat atat, le povesteste rudelor si prietenilor despre succesele micutului, sa se simta flatat in jurul lor.

4. Gradul sporit de responsabilitate pentru comportamentul sau. Evreii sunt siguri ca un cuvant neinsemnat aruncat in graba sau orice conduita inadecvata in prezenta copiilor poate avea consecinte ireversibile.

5. Dragoste si respect in familie. Traditia evreiasca spune ca baza oricarei familii o constituie sotul si sotia – tatal si mama. Prin urmare, copiii trebuie sa fie de la o varsta frageda obisnuiti cu faptul ca parintii traiesc in primul rand unul pentru altul, iar relatiile lor sunt impregnate de respect, dragoste si grija. Atunci copilul se simte protejat, dar si are un bun exemplu de urmat, cum trebuie sa-si creeze propria familie.

6. Cum sa devii parinte. in Israel, parintii incep sa-si educe copiii chiar inainte de nasterea lor. Fata, dupa ce este data in casatorie, e gata sa devina mama, ea nu este invatata ”sa traiasca pentru sine”, misiunea ei este casa si familia. Daca privesti initial sarcinile parintesti ca o povara si restrictie, iti va veni greu sa-ti educi copiii.

7. Repartizarea productiva a timpului. Copiii evrei nu cunosc cum e sa fii lenes sau pasiv: vioara, limba engleza, matematica – stapanesc totul cu virtuozitate. De mici copiii sunt obisnuiti cu faptul ca a fi angajat in tot felul de activitati este un lucru firesc, arata nasul.tv.

Ultimele stiri

Stiri