Acizii grasi Omega 3 sunt aliatul tau impotriva stresului!  Iata de ce!

743

 

Desi grasimile au primit o reputatie negativa, acesti acizi grasi nu ar trebui sa lipseasca din alimentia noastra. Efectele miraculoase ale acestor acizi asupra sanatatii organismului nostru au fost confirmate deja de numeroase studii stiintifice.

Somonul si carnea de rechin sunt de ajutor in lupta cu stresul oxidativ, care afecteaza functionarea organismului

Grasimile sunt incriminate pentru multe dintre problemele de sanatate ale omului modern. Cu toate acestea, exista si lipide bune, de calitate care ne pot apara de boli grave. Acizii grasi omega 3 sunt un exemplu in acest sens, ei fiind benefici pentru sanatatea inimii si pentru cresterea capacitatii intelectuale.

Studii recente arata ca acizii grasi omega 3 au efecte pozive asupra limitarii stresului oxidativ, dupa cum declara cercetatori de la Universitatea Western Australia si de la Universitatea din Montpellier. Astfel, oamenii de stiinta au demonstrat ca prin consumul de alimente bogate in acizi omega 3 putem sa combatem efectele negative ale fumatului, poluarii sau expunerii prelungite la soare.

Descoperirea este foarte importanta mai ales ca stesul oxidativ creeaza teren favorabil pentru aparitia unor boli precum cancerul, Alzheimer sau maladii cardiovasculare.

Cercetatorii de la cele doua universitati au specificat in raportul studiului ca doar patru grame de omega 3 pot scadea stresul oxidativ cu 20%.

Pentru a va putea bucura de efectele benefice ale acizilor omega 3 este indicat sa nu apelati la suplimentele alimentare care nu sunt foarte eficiente in acest caz. Suplimentele contin o varianta de acid gras omega 3, acid alfa-linolenic, care nu este potrivit pentru lupta cu stresul oxidativ.

Cel mai bine este sa folositi sursele alimentare, pentru ca acestea va vor oferi aceasta substanta intr-un mod mai biodisponibil.

Studiul arata ca acidul eicosapentaenoic (EPA) si acidul docosahexaenoic (DHA), celelalte doua variante ale acizilor grasi omega 3, sunt benefice. Acestea se gasesc in peste si fructe de mare.

Sursa: jurnalul.ro